Eko bülten

Güncelleme Tarihi:

Eko bülten
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2006 00:00

Başkanlar Çankaya şantiyelerini gezdi

ÇANKAYA Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, İç Anadolu Belediyeler Birliği üyesi belediye başkanlarıyla birlikte şantiyeleri gezdi. Birlik üyesi belediye başkanlarına Çankaya Belediyesi şantiyelerini tanıttı. Yıldız Lozanpark’ta bir araya gelen başkanlar, çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulundular. Eryılmaz, toplantının ardından belediye başkanlarını park-bahçe mobilyaları, kaldırım-kenartaşı ve araç bakım onarımlarının yapıldığı şantiyelerde gezdirdi, kentlerde ihtiyaç duyulan malzemelerin üretimleri hakkında bilgi verdi. Belediyelerin çalışmalarına katkı sağlamayı amaçlayan Eryılmaz, Birlik üyesi başkanlara TODAM Çarşı’yı da gezdirdi. Yurttaşlarla dayanışmanın geliştirilmesi, halk eğitim sisteminin pekiştirilmesi için belediyelere önemli görevler düştüğünü ifade eden Eryılmaz, "Belediyecilik anlayışımız gereği bir yandan altyapı çalışmalarını sürdürürken diğer yandan kültür sanat, eğitim ve dayanışma çalışmalarına da ağırlık vermeliyiz" dedi.

Kentsel Dönüşüm Resmi Gazetede

KUZEY Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik değişikliğiyle, proje kapsamındaki "ihale işlemlerine" ilişkin hususlar belirlendi. Buna göre, Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi alan sınırları içerisindeki her türlü ve ölçekteki planlar, inşa edilecek resmi ve özel her türlü yapı, altyapı ve sosyal donatı ile konut, yol, tünel, köprü, hastane, okul, cami ve rekreasyon alanının yapım ve düzenlenme işleri için "arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı" veya "kat karşılığı yapım" işleri uygulanarak ihale yapılabilecek. Yapılacak ihale işlemleriyle ilgili usul ve esaslar da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca belirlenecek.

TOKİ 2500 dönüm araziyi satıyor

TOPLU Konut İdaresi (TOKİ), Ankara Gölbaşı’nda bulunan arazilerini satmaya devam ediyor. Son 3 ay içerisinde 4300 dönüm imarlı-imarsız arazi satan TOKİ, 2500 dönüm arazinin satışını da gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Ankara Gölbaşı’nda TOKİ mülkiyetindeki 2500 dönüm arazi bugün TOKİ salonunda ihaleyle satılacak. Araziler yer ve mevkilerine göre metrekaresi 1.2 ile 50 YTL arasında değişen fiyatlar arasında alıcı buluyor. TOKİ’nin gayrimenkullerini pazarlanmasında aracılık eden Eskidji firması Gölbaşı yetkilisi Baran Adalı, "TOKİ tarafından satılan ve halen satışa sunulan arsalardan çoğu Gölbaşı’nda bulunuyor. Son 3 ay içerisinde Gölbaşı’nda 4300 dönüm imarlı imarsız arazi satışı gerçekleşti. Arazi satışlarında 30 aya kadar vade yapılması ise alıcılara cazip geliyor" dedi.

FİSAUM’dan "Amerikan Eğlence Hukuku" semineri

ANKARA Üniversitesi Fikri ve Sınai Haklar Araştırma ve Uygulama Merkezi (FİSAUM), geçen yıl başlattığı Fikri ve Sınai Haklar Toplantılarını, gelecek ay düzenlenecek, "Amerikan Eğlence Hukuku" semineri ile sürdürecek. FİSAUM’dan yapılan açıklamada, merkezin bugüne kadar gerçekleştirdiği faaliyetleri, Avrupa Birliği (AB) hukuku, uluslararası hukuk, mukayeseli hukuk ve iç hukuk düzeylerinde geliştirerek sürdürme kararlılığıyla Fikri ve Sınai Haklar Toplantılarını başlattığı belirtildi. Söz konusu toplantıların bu yılın ikinci döneminde 6 saat olarak planlanan "Amerikan Eğlence Hukuku Semineri" ile süreceği, seminerin Eric Weissmann tarafından 6-8 ve 10 Kasım 2006 tarihlerinde İngilizce olarak verileceği bildirildi. Açıklamada, Eric Weissmann’ın "Amerikan Eğlence Hukuku" alanında yüksek tecrübe sahibi bir hukukçu olduğu, Rita Hayworth, Elizabeth Taylor, Jon Voight ile Gene Wilder’in, MGM/UA, Paramount, Warner Bros stüdyolarının avukatı ve Weissmann, Wolff, Bergman, Coleman, Grodin&Evall, LLP hukuk bürosunun kıdemli ortağı olduğu kaydedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!