Ekmeğin süsünden alerji ilacı

Güncelleme Tarihi:

Ekmeğin süsünden alerji ilacı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ekmek ve diğer unlu mamullerde kullanılan çörekotu, içerdiği linol ve linolin asitle bağışıklık sistemi kökenli alerjileri önlüyor.

Almanya'da yapılan araştırmalarda allerjiden yakınanların çörekotu yağı sayesinde bu sorundan kurtulabilecekleri ortaya çıktı.

Berlin'deki ünlü Charite Hastanesi'nde görevli Prof. Holger Kieswetter başkanlığındaki ekip, araştırmaların sonunda yeni tedavi yolunu önermeye başladı. Tamamen doğal maddelerle yapılan bu tedavide çörek otu olarak bilinen Dörodenmitis'in, astım ve allerjisi olan binlerce kişide denendiği ve olumlu sonuç alındığı belirtildi. Çörekotundaki linol ve linolin asitin insan organizması üzerinde olumlu etkileri olduğu ifade edildi.

Almanya'nın Sesi Radyosu'nun haberinde, Türkiye ve bir çok Ortadoğu ülkelerinde börek, çörek gibi yiyeceklerde yaygın kullanılan bu siyah tohumların Almanya'da ‘‘Çörekotu yağı’’ olarak satıldığı bildirdi.

İnsan bünyesinde linol ve linolin asitin yeterli alınmaması halinde bağışıklık sisteminin yanlış sinyaller aldığı ve ters tepkilerde bulunarak allerjilere yol açtığı kaydedildi. Astım ve deri hastalıklarından Nörodermitis'in de allerjiye bağlı rahatsızlıklardan kabul edildiği ifade edildi.

Bilim adamları yaptıkları araştırmalarda çörekotu tohumundaki 100'ü aşkın etkili maddenin insan bünyesini dengeleyip, eksikliklerini giderdiğini açıkladı. Bağışıklık sistemi uzmanları allerjisi olanların ayrıca C vitamini ve çok az miktarlarda yararlı olan iz element çinkoyu belli bileşimlerle birlikte almayı ihmal etmemelerini öğütledi.

Bitkilerdeki şifa

Meyan kökü: Grip, nezle, anjin, nefes darlığı ve öksürük. Defne tohumu: Egzama, baş ağrısı ve romatizmal ağrılar. Melisa otu: Sinir sistemi, mide, bağırsak ve baş ağrıları. Hünnap: Öksürük, damar tıkanıklığı ve kalp çarpıntısı. Darufülfül: Soğuk algınlığına bağlı hastalıklar.

Oğul otu: Diş ağrısı, damar tıkanması ve mide ülseri. Kılıç otu: Sinirsel rahatsızlıklar ve uyku bozuklukları. Isırgan otu: Kansızlık, demir eksikliği, idrar zorluğu ve alerjik rahatsızlıklar. Keten tohumu: Ses kısıklığı ve bronşit. Anason: Gaz söktürücü, iştah açıcı ve sindirim uyarıcı. Eğir kökü: Mide asiti giderici ve sinir sistemini düzenleyici. Civan perçemi: Menopoz sıkıntıları ve adet görme rahatsızlıkları. Sinameki: Saç dökülmesini önleme ve tuvalet sorunlarını giderme. Ökse otu: Kalp yetmezliği. Kırkkilit otu (Atkuyruğu): Romatizmal rahatsızlıklar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!