Ekinözü’nde şarbon karantinası

Güncelleme Tarihi:

Ekinözü’nde şarbon karantinası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2009 16:06

KAHRAMANMARAŞ’ın Ekinözü İlçesi’nde 2 kişinin şarbon hastalığına yakalanması ve birinin durumunun ağır olması üzerine karantina uygulaması başlatıldı.

Ekinözü’nde 56 yaşındaki Leman Tilki’nin adı açıklanmayan eşi, besledikleri bir koyunu hasta olması üzerine kesti. Kesim sonrası koyunun parçalanmasında eşine yardım eden etten yiyen Leman Tilki rahatsızlandı. Ekinözü Merkez Sağlık Ocağı’na giden Tilki’ye şarbon hastalığı teşhisi konulup, tedavi altına alındı. Bu kişinin tedavisi sağlık ocağı görevlilerinin gözetiminde ilçede sürerken, et gönderdikleri komşuları 35 yaşındaki Ayşe Ayrılmış da rahatsızlandı. Sağlık ocağına götürülen ve aynı teşhis konulan Ayrılmış, durumunun ağır olması nedeniyle Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi.

Şarbon hastalığı üzerine ilçe 10 gün süreyle karantinaya alındı. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı karar üzerine karantina uygulandığını belirten Ekinözü İlçe Sağlık Grup Başkanı Süleyman Aktaş, ilçeye hayvan giriş-çıkışının yasaklandığını söyledi. Vatandaşların da hastalığa karşı dikkatli olması uyarısında bulunan Aktaş, “Kaşınma ve kabarma ile başlayan daha sonra siyah yaraya dönüşen rahatsızlıkların başlangıcında vatandaşlarımızın vakit kaybetmeden en yakın sağlık merkezlerine başvurmaları gerekmektedir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!