Ehliyette stajyer dönemi ne zaman başlıyor?

Güncelleme Tarihi:

Ehliyette stajyer dönemi ne zaman başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2015 16:01

Ehliyette yeni döneme giriliyor. Sık sık gündeme gelen stajyer ehliyet sistemine ne zaman geçilecek.? Detaylar haberimizde.

Haberin Devamı

Son zamanların en çok konuşulan uygulamalarından biri olan "Stajyer Ehliyet" döneminde yeni döneme giriliyor. Sürücülerde stajyerlik dönemi yeni yılda trafikte yer alacak yeni sürücüleri kapsayacak.

1 Ocak 2016' da yürürlüğe girecek olan uygulamada, artık pek çok değişiklik yapılacak. Alışılagelmiş sınav uygulamalarından ve trafik ceza puanlandırma sistemine kadar sistemde bir çok değişiklik söz konusu olacak.

Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından müfredata konulan stajyer sürücülük, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren yürürlüğe girmiş olacak.

Bu dönem öncesinde, sürücü kurslarından sertifikalarını alan adaylar 30 Aralık Çarşamba günü yani bugün Trafik Tescil Şube Müdürlüklerine başvurup sertifikalarını ehliyete dönüştürmeleri gerekmektedir. Bu işlemleri gerçekleştirmeyenler yeni yıla stajyer sürücü adayı olarak girecek.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz aylarda stajyer sürücü olmak istemeyen adaylar, sürücü kurs kayıtlarında ve Trafik Tescil Şube Müdürlüklerinde yoğunluklara sebep olmuştu.

Stajyer sürücülük döneminde neler değişecek?

Daha bilinçli sürücülerin yetişmesi, trafik kazalarının önüne geçilmesi için başlatılan stajyer ehliyet uygulamasında sürücülerin trafikte daha dikkatli olması bekleniyor. Şayet dikkatli olmayan sürücüler, kırmızı ışık ihlali, yaya geçiş üstünlüğü ihlallerini 3 kez tekrar edenler ve alkollü araç kullanırken trafikte yakalananların stajyer sürücü belgeleri iptal edilecek.

Ehliyette stajyer dönemi ne zaman başlıyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!