Ehliyetler eve teslim

Güncelleme Tarihi:

Ehliyetler eve teslim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2007 00:00

Karayolları Trafik Kanunu tasarısı "Araç Tescil ve Sürücü Belgesi İşlem Merkezi" kurulmasını öngörüyor. Bu merkez her türlü araç ve sürücü belgesini ilgilisine gönderecek.

TBMM İçişleri alt komisyonu ehliyetlerde "eve teslim" dönemi başlatacak. Komisyon, Karayolları Trafik Kanunu'yla ilgili çalışmasını tamamladı. Tasarı TESK'in sicil gazetelerinden elde ettiği gelirlerin kesilmesinden sonra, plaka gelirlerinin de önemli bir bölümünü azaltıyor. 28 Şubat'ta İçişleri Komisyonu'nda ele alınacak tasarı özetle şu hükümleri getiriyor.

TEK MERKEZDEN YÖNETİM Tasarıyla, araç tescil ve sürücü belgesi işlemlerini tek bir merkezden yürütmek amacıyla, "Araç Tescil ve Sürücü Belgesi İşlem Merkezi" kuruluyor. Merkezde, bilgiler ve tescil belgesi alma zorunluluğu bulunan her türlü araç ile sürücü belgesi kayıtları, bir veri tabanında tutulacak, belgeye dönüştürülecek ve ilgilisine gönderilecek. Merkez iki yıl içinde faaliyete girecek. Tasarıyla, tescil belgesi, trafik belgesi ve tescil plakasını araç üzerinde bulundurma zorunluluğuna geçici tescil belgesi de ekleniyor. Bütün bunlar araç üzerinde ve uygun durumda bulundurulmadan trafiğe çıkılamayacak. İlk tescili yapılan araçlardan, yönetmelikte belirtilen ilk tescille ilgili muayene süresi sonuna kadar trafik belgesi alma zorunluluğu aranmayacak. Buna uymayan sürücülere, 50 YTL idari para cezası kesilecek.

TESCİLİ NOTER YAPACAK
Komisyonda yapılan bir değişiklikle tescili zorunlu ve ilk tescili yapılacak olan araçların geçici tescilleri, İçişleri Bakanlığı tarafından yetkilendirilen kamu kurum ve kuruluşları ile gerçek kişiler veya özel hukuk tüzel kişilerince yerine getirilecek. Ancak, tescil edilmiş olanların her çeşit satış ve devir işlemleri ile alıcı adına geçici tescilleri noter tarafından yapılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!