Eğridir Gölü çevresindeki kaçak yapılar yıkılıyor

Güncelleme Tarihi:

Eğridir Gölü çevresindeki kaçak yapılar yıkılıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2006 19:49

Haberin Devamı

Isparta Valisi Şemsettin Uzun'un talimatıyla göl çevresinde İmar ve Kıyı Yasası'na göre kaçak durumuna düşen 178 yapı için 10 yıl önce alınan yıkım kararı, uygulamaya konuldu.

Çevre ve Orman Isparta İl Müdürü Tayfun Büyükküpçü, PTT Sosyal Tesisi'nin yıkımı sırasında yaptığı açıklamada, göl çevresinde imar mevzuatına aykırı ve ruhsatsız yaptırılan inşaatların 3194 sayılı İmar Yasası'na göre yıkılmasına ilişkin kararın 1996 yılında çıktığını söyledi.

Bu tarihte özel şahsa ait yapılarla ilgili davaların açıldığını, ancak mahkeme sonuçlarının da yıkımı onaylayacak nitelikte olduğunu ifade eden Büyükküpçü, yıkıma bugün başlandığını bildirdi.

Yasalar çerçevesinde 178 kaçak yapıya ilişkin gerekli tebligatların yapıldığını ve ilgili kişilere 1 aylık yıkım süresi verildiğini belirten Büyükküpçü, “Kendileri bu süre zarfında yıkmadıkları takdirde, yıkımı valilik gerçekleştirecek” dedi.

Haberin Devamı

Eğirdir Orman İşletme Müdürü Mithat Ateş de, “Bu tesis, 1991 yılında PTT İşletme Başmüdürlüğü tarafından yapılmış, 2003 yılında ise bize devredilmiş. Yıkım için tebligat pazartesi günü geldi. Hava şartları nedeniyle yıkımı bugün gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!