EGO doğal gaz abonelerini uyardı

Güncelleme Tarihi:

EGO doğal gaz abonelerini uyardı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2006 00:00

EGO Genel Müdürlüğü yetkilileri, kış mevsimine girerken, doğal gaz abonelerini uyararak, kurallara mutlaka uymalarını istedi.

EGO’dan yapılan açıklamada, abonelerin alacakları basit kişisel önlemlerle, doğabilecek büyük felaketlerin önlenebileceği belirtildi. Açıklamada, aboneler, "Bina ve apartmanlardaki kalorifer kazanının, yakıt dönüşüm proje ve tesisatının, sertifikalı ve TSE belgeli olmasına özen gösterin. Sertifikalı kazancı ustası ve teknisyen bulundurun. Her yıl kalorifer kazanınız ile brülörünün yıllık periyodik bakımını ve baca gazı emisyon ölçümlerini ilgili servise yaptırın" diye uyarıldı.

AÜ Tıp’a yeni ünite

ANKARA Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı PET/BT (bilgisayarlı tomografi) ünitesi törenle açıldı. Cebeci Hastanesindeki törende konuşan AÜ Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras, Cebeci Hastanesindeki Nükleer Tıp Enstitüsünün, Türkiye’nin ilk radyobiyoloji enstitülerinden biri olduğunu hatırlattı. Kanser tedavisinin giderek daha karmaşık bir hal aldığını ifade eden Aras, "PET/BT ünitesinin hizmete girmesiyle, üniversitemizde kanser tedavisi konusunda önemli araştırmaların yapılabileceğini düşünüyoruz. Hasta hizmetlerinin yanı sıra bilimsel açıdan da bu sistem bilimsel araştırma ve çalışmaların yapılmasına imkan sağlayacaktır. Burası artık kanser tedavisinde araştırma, uygulama ve tedavinin birlikte yapılacağı bir merkez olacaktır" dedi.

Eşek sırtında koyun sağmaya

KIRIKKALE’nin Bahşılı İlçesi, Küreboğazı Köyü’nde kadınlar her gün eşek sırtında beş kilometre yol katedip, koyun sağıyorlar. Köylü kadınlar, çobanların güttüğü koyunları sağmak için yıllardır bu çektikleri çileye alıştıklarını belirtiyorlar. Ayşe, Havva ve Miyase adındaki köylü kadınlar, ’Kara Murat’, ’Kara Şimşek’ ve ’Bozoğlan’ isimli bindikleri Eşek’leri de zaman zaman yarıştırmayı ihmal etmiyorlar. Kadınlar, "Bizler her gün böyle eşeklerimizin sırtında çobanın duraklama yerlerinde koyunlarımızı sağar, tekrar köyümüze döneriz. Bazen hayvanlarımızı yarıştırmaktan keyif alırız. Eşek’lerin arasında Kara Şimşek ise en hızlı olanı. İşimizi seviyoruz. Ekmek parası için değil 6 kilometre, 10 kilometre de gideriz" dediler.

Döktaş 111 milyon dolar

Döktaş’ın hisse devrinde, tüm satıcıların şirkette sahip olduğu toplam 3 milyar 482 milyon 477 bin 328 adet hisse için hisse devir bedeli 111 milyon 25 bin 866 ABD Doları olarak belirlendi.

Türk malı kullan kampanyası

Türkiye Milli Kooperatifler Birliği Genel Başkanı Muammer Niksarlı, "Türk Malı Kullan" kampanyası başlatacaklarını, bu konuda sendikalar ve sivil toplum örgütleri ile de görüşeceklerini bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!