Eğitim-Sen'den velilere Eylül uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Eğitim-Senden velilere Eylül uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2001 00:00


Eğitim Bilim ve Kültür Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, öğretim sistemi içinde yüzde 2'lik payı olan özel okulların tartışılmasını eleştirerek, ''Asıl paralı hale gelecek olan kamusal alandaki eğitimdir. Vatandaş, Eylül ayında bunu derinden hissedecek'' dedi.

Türk toplumunun yüzde 5'ini oluşturan ''elit'' bir kesimin çocuklarının bu okullardan yararlandığını ileri süren Dinçer, özel okulların mevcut şartlarda zam yapmasının normal olduğunu söyledi. Dinçer, şunları kaydetti:

"Eğitimin nasıl pahalandığını vatandaşlar asıl Eylül ayından itibaren anlamaya başlayacak. Çünkü bütün eğitim giderleri en az iki kat pahalanacak. Özel okullar da bugün ilan ettikleri fiyatlarını o gün yeniden gözden geçirmek zorunda kalacaklar. Türkiye'nin asıl tartışması gereken, özel okul ücretleri değil, eğitimde yüzde 98'lik payı olan kamusal eğitim olmalıdır.''

Dinçer, kamuoyunun asıl üzerinde durması gerekenin kamusal alandaki eğitim olması gerektiğine dikkat çekerek, ''Asıl paralı hale gelecek olan kamusal alandaki eğitimdir. Vatandaş, Eylül ayında bunu derinden hissedecek'' dedi. (Ankara/aa)



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!