Eğitim ödeneği ne zaman yatar? Kırtasiye parası hakkında önemli açıklama

Güncelleme Tarihi:

Eğitim ödeneği ne zaman yatar Kırtasiye parası hakkında önemli açıklama
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2021 08:58

Eğitim ödeneği ya da diğer bir ifade ile kırtasiye parası, yeni eğitim öğretim döneminin ilk günlerinde öğretmenlerin gündeminde yer almaya başladı. Her yıl aynı dönemlerde ödenen eğitim ödeneği hakkında bilgi edinmek isteyen öğretmenler, eğitim ödeneği ne zaman yatar sorusuna cevap aramaya başladı. Peki, kırtasiye parası olarak da bilinen eğitim ödeneği ne zaman yatar? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı okullarda görev yapan öğretmenlere, bu yılki öğretim yılına hazırlık ödeneği verilecek. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer imzasıyla illere gönderilen yazıda, öğretim yılına hazırlık ödeneğinin, bu yıl 1250 lira olduğu belirtilerek, öğretmenlere bu ödemenin 2 Eylül 2021'den itibaren yapılacağı bildirildi.

6. dönem toplu sözleşmede varılan uzlaşmaya göre, Eğitim öğretim yılına hazırlık ödeneği 2022 yılı için 1.325 TL’ye; 2023 yılı için 1.400 TL’ye çıkarılmıştı.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 32. Maddesine göre hazırlık ödeneği, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup fiilen öğretmenlik yapanlara (ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları dahil) ödenen paradır.

Haberin Devamı

Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararına göre, öğretmenlerin öğretim yılına hazırlık ödeneğine her yıl için yüzde 2,5 zam yapılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!