Eğitim kısalar

Güncelleme Tarihi:

Eğitim kısalar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2002 13:44


Yabancı dil sınavı Hürriyetim´de
Üniversitelerin yabancı dil bölümleri için ÖSYM´nin düzenlediği Yabancı Dil Sınavı´nın soru ve cevap anahtarı bugün Hürriyetim´de yayınlanacak. Fransızca, İngilizce ve Almanca sorular ve cevap anahtarını www.hurriyetim.com.tr/oss adresinde bulmak mümkün olacak. Sınav üniversite rektörlüklerinin bulunduğu 40 merkez ile KKTC´nin başkenti Lefkoşa´da gerçekleştirilecek. ÖSYM Merkezi sınav soru kitapçıkları ile cevap anahtarını saat 16.00´da basına dağıtacak.

Netron´a ´altın´ unvan
Netron Bilgi İletişim Teknolojileri Microsoft´tan dünya çapında geçerli ´Gold Certified Partner for Learning Solutions´ belgesini alan Türkiye´deki ilk ve tek Microsoft Yetkili Teknik Eğitim Merkezi oldu. Daha önce Türkiye´nin en iyi Microsoft Yetkili Teknik Eğitim Merkezi seçilen ve Avrupa´nın en iyi ilk beş Microsoft Yetkili Teknik Eğitim Merkezi arasına giren Netron Türkiye´de bir ilki daha gerçekleştirmiş oldu. Microsoft Gold Certified Partner for Learning Solutions ünvanına sahip olmak için çok büyük kurumsal projeler seviyesinde engin tecrübe ve uzmanlığa sahip olmak gerekiyor. Netron Teknik Müdürü Murat Bayraktar, ``Kurumsal müşterilerimizin de onayı ile elde ettiğimiz yeni ünvanımız kaliteli ve güvenilir teknoloji eğitim çözümlerimizin bir belgesi niteliğinde. Bizimle çalışan firma ve bireylere en yüksek kalitede eğitimi ve en son teknoloji çözümlerini en üst düzey hizmet kalitesiyle sunmaya devam edeceğiz`` dedi.

Yurtdışı fırsatları
Yurtdışında lisans, lisansüstü, dil eğitimi almak veya sertifika programlarına katılmak isteyenlere yönelik olarak düzenlenen dünyanın saygın üniversite ve dil okullarının katılacağı ´AA 2. Yurtdışı Eğitim Okul Tanıtım Günleri´ 22-26 Haziran arasında İstanbul, Ankara ve İzmir´de gerçekleşecek. ASBA Uluslararası Eğitim Danışmanlık ve Academix Yurtdışı Eğitim Danışmanlık şirketleri tarafından düzenlenen etkinlik Amerika, Kanada, İngiltere, İtalya, Yunanistan, Singapur, İrlanda, İsviçre ve Hollanda gibi farklı kültürlerde eğitim görmek isteyenler için büyük bir fırsat olacak. Academix ve Asba´nın yıllardır güvenle çalıştığı 37 okulun temsilcileri, okulları ve ülkeleri hakkında bilgi vererek soruları yanıtlayacaklar. Bilgi için: 0212 325 66 56.


SEV´in ilk mezunları
Sağlık ve Eğitim Vakfı´na bağlı okullar arasında yer alan Özel Üsküdar SEV İlköğretim Okulu, ilk mezunlarını uğurladı. Okul bahçesinde düzenlenen törene katılan öğrenciler törenden sonra keplerini havaya fırlattı. Eğitim hayatına 1997´de başlayan Özel Üsküdar SEV İlköğretim Okulu 2001-2002 eğitim ve öğretim yılında büyümesini tamamlamış bir ilköğretim okulu olarak çalışmalarını Bağlarbaşı ve Beylerbeyi olmak üzere iki ayrı kampuste sürdürüyor. Okulda, ana sınıfından sekizinci sınıfa kadar 910 öğrenci öğrenim görüyor.


Bilişim´de yüksek lisans
İTÜ Bilişim Enstitüsü´nde sektörün profesyonellerine yönelik, derslerin haftaiçi akşam saatlerinde yapıldığı Yüksek Lisans İkinci Öğretim Programları başladı. Programlar ´Enformasyon Sistemlerinin Tasarım ve Yönetimi´, ´Bilgi Teknolojileri´ ve ´İnsan Yönetiminde Bilişim´ olarak belirlendi. Her üçü de sektör odaklı olan programlar sektörün gereksinim duyduğu uzmanları yetiştirmeyi amaçlıyor. Bilgi için: 0212 285 70 80


İletişimcilere diploma
Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi´nin ilk mezunları, büyük bir coşkuyla diplomalarını aldı. 1998-1999 eğitim-öğretim yılında Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan tarafından yaptırılan ve Milli Eğitim Bakanlığı´na devredilen okuldan ilk üç derece ile mezun olan öğrenciler, diplomalarını Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, eşi Sema Doğan ve Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu´ndan aldı. Doğan, Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu ile görüştükten sonra da lisenin bahçesine bir meslek yüksekokulu kurmak için anlaştıkları müjdesini verdi.

Mimarlık yaz okulu
Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) 22-28 Temmuz arasında ODTÜ Mimarlık Bölümü işbirliği ile TÇMB Mimarlık Yaz Okulu düzenliyor. Mimarlık bölümü öğrencileri için düzenlenen yaz okulu çimento ve betonun sınırlarını araştırmayı, çevre duyarlılığını ve fiziksel çevre kalitesini artırmayı amaçlıyor. TÇMB Mimarlık Yaz Okulu´nun bu yılki teması ´Çocuk Oyun Alanlarında Bet«on Modüller´ olarak seçildi. Katılımcı öğrenciler ODTÜ Çocuk Yuvası çevresinde beton ağırlıklı düzenleme önerileri gerçekleştirecek. Mimarlık Yaz Okulu´na katılmak isteyen aday öğrenciler kendi bölüm başkanlıklarına başvuracaklar. Bölüm başkanlarının yapacakları değerlendime sonucunda seçilen öğrenciler katılım ücreti olarak 50 milyon lira ödeyecekler.


Öğrenciler göklerde
Boğaziçi Üniversitesi Havacılık Kulübü (BÜHAK), 1997´den bu yana gerçekleştirdiği havacılık festivali AirFest´i bu yıl 24-30 Haziran arasında düzenleyecek. Serbest atlayış, paramotor, model uçak, balon ve helikopter gösterilerinin yer alacağı AirFest´e geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yabancı pilotların da katılması bekleniyor. Festival kapsamında gösterilerin yanı sıra radyodan canlı yayınlar, öğrenci gruplarının konserleri ve rodeo, sumo güreşi gibi çeşitli aktiviteler ve Sertap Erener konseri de yer alacak. Konser biletleri BÜHAK´tan temin edilebilecek.


Beykentliler Topkapı´da
Beykent Üniversitesi öğrencileri dört yıllık zorlu bir eğitimin son aşamasını Yıl Sonu Sergisi ve Yıl Sonu Defilesi ile tamamladı. 21 Haziran 2002 Cuma günü Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Yıl Sonu Sergisi açılışı ile başlayan program Topkapı Sarayı Tarih Vakfı Darphane Binası´nda gerçekleşti. Sergide İletişim ve Tasarım, Grafik Tasarım, Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencilerinin çalışmalarının yanı sıra, Sinema TV Bölümü öğrencilerinin film gösterimi ve fotoğrafları yer aldı.


Türkpetrol´den eğitim
Türkpetrol akaryakıt istasyonlarında çalışan yaklaşık 10 bin pompa satış elemanını sürekli eğitime tabi tutan Turcas Petrol, satış ekibine de eğitim vermeye başladı. Pazar payını yükseltmeyi amaçlayan Türkpetrol, sektörün deneyimli isimlerini bünyesine katarak kadrosunu güçlendirmişti. Satış Servisi kadrosunu da yeni katılımlarla genişleten şirketin satış ekibi 10 gün boyunca yoğun bir eğitim programından geçirildi.


Uğur´dan görkemli yıldönümü
Uğur Eğitim Kurumları´nın 35´inci kuruluş yıldönümü, Bahçeşehir Üniversitesi´nin sosyal tesislerinde gerçekleşen törenle kutlandı. Eğitim kurumunda 15 yılını dolduran üç öğretmene son model otomobil hediye edilen gecede, 10 yıldır görev yapan öğretmenlere ise rozet takıldı. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, ``Uğur Eğitim Kurumları´na üç odalı olarak başladık. Şimdi ise kurumumuzu eğitimde çok geniş bir alana yaydık. Biz çocuklarımızı eğitimden yoksun bırakmamak için eğitime gönül verdik`` dedi. Geceye katılan Yaşar Kemal ise, Türkiye´nin eğitim sorununu aşması gerektiğini belirterek, ``Biz öğretmiyoruz, eğitim yapmıyoruz, gerçekleri görmemezlikten gelemeyiz`` diye konuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan ve Zülfü Livaneli´nin de bulunduğu ve yaklaşık 800 kişinin katılımıyla gerçekleşen kutlamada, Ebru Gündeş de bir konser verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!