Eğitim kısalar

Güncelleme Tarihi:

Eğitim kısalar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2003 15:56

Bilim semineri
´Atomik Saatler ve Uluslararası Zaman Ölçeğinin Oluşturulması´ konulu seminer, Marmara Eğitim Köyü Büyük Konferans Salonu´nda, 9 Ocak´ta yapıldı. TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Ulusal Metroloji Enstitüsü´nden Dr. Ramiz Hamit´in verdiği konferansla, fizik, kimya, biyoloji, sağlık gibi teorik alanlardaki bilgilerin somutlaştırılması amaçlandı.

Sokak çocukları için kermes
Umut Çocukları Derneği Başkanı Yusuf Kulca, 7 Ocak´ta, Özel Sezin Okulu öğrencileri için söyleşi yaptı. Sosyal Yardımlaşma Kolu öğrencilerinin düzenledikleri kermesten elde edilen gelir, Umut Çocukları Derneği´ne bağışlandı.

Öğretmenlere sertifika
İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı (İELEV) Eğitim Kurumları öğretmenleri, ´Eğitimde Yaratıcı Drama Eğitimi´ni başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandılar. Ayla Algan ve Ferda Öztürk yönetiminde Ekol Drama Sanatevi´nin verdiği eğitime katılan öğretmenler, sertifikalarını 24 Ocak alacak.

Online eğitim danışmanlığı
British Council, ´Live Chat (canlı sohbet)´ ile İngiltere´de eğitimle ilgili online danışmanlık veriyor. Bu hizmet 2 Ocak´tan itibaren aktif hale getirildi. Servise salı-cuma günleri 15:00-17:30 saatleri arasında www.educationuk.org.tr adresinden ulaşılabiliyor. Education UK sayfalarında, İngiltere´de dil eğitiminden üniversite eğitimine, öğrenci vizesinden İngiltere´de yaşama kadar birçok konu hakkında bilgi elde edilebiliyor.

Araştırma ödülü
Bu yıl ilk kez verilen ´Dilek Sabancı Araştırma Ödülleri´ sahiplerini buldu. Ödüller, Sabancı Üniversitesi´nde çalışmalarını sürdüren İstanbul Politikalar Merkezi´nin koordinatörlüğünde verildi. Birinciliği Doç. Dr. Nevzat Saygılıoğlu ve Selçuk Arı´nın hazırladığı ´Etkin Devlet: Kurumsal Bir Tasarı ve Politika Önerileri´ isimli çalışma aldı.

NLP eğitimi
Navitas NLP Eğitim ve Yönetim Danışmanlık, ´NLP İle Kişisel Liderlik´ konulu seminer düzenliyor. Seminer 30-31 Ocak´ta Dedeman Otel´de gerçekleştirilecek. NLP (Neuro Linguistic Programming) tekniğinin kullanılacağı etkinlik, katılımcıların iletişim ve etkileme, esneklik, sonuç odaklılık, insiyatif ve risk alma ve sürekli öğrenme yetkinliklerini geliştirmeyi amaçlıyor. Bilgi için: navitasQnavitas-tr.com

Java Day başlıyor
Sun Microsystems´ın her yıl düzenlediği Java Day, 30 Ocak´ta başlıyor. Etkinlik Sun´ın Java alanındaki gurularına ev sahipliği yapacak. Etkinlikte katılımcılara Java teknolojilerinin sağladığı özgürlükten nasıl yararlanabilecekleri anlatılacak. Bu teknolojiler kullanılarak geliştirilmiş ve geliştirilebilecek olan yazılımlara ve çözümlere de yer verilecek. Java Day´e katılmak isteyenler www.sunmicrosystems.com.tr adresinden kayıt yaptırabiliyor.

Bilgi´de e-MBA
İstanbul Bilgi Üniversitesi´nin uyguladığı e-MBA programının altıncı dönemi başlıyor. Şu ana kadar dokuz kişi bu programdan mezun oldu. 350 öğrenci e-MBA yapıyor. Şubat´ta da 16 kişi e-MBA´den mezun olacak. 31 farklı ilden öğrencisi bulunan program için başvurular 17 Şubat´ta bitiyor. Bilgi için: www.bilgiemba.net

İpana´dan rekor denemesi
İpana, dünyanın en büyük açık hava sergisini düzenlemek için Guinness´e başvurdu. Sergi Türk insanının gülümseyen fotoğraflarından oluşacak. Proje Ocak ayında başladı. Proje kapsamında, İstanbul´daki Carrefour mağazalarında kurulacak standlarda, tüm katılımcıların dijital ortamda fotoğrafları çekilecek.

Eti´den yarıyıl hediyesi
Eti Petito, çocuklara yarıyıl hediyeleri veriyor. Onbinlerce hediyenin verileceği kampanya 15 Ocak-15 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek. Kampanyaya katılmak isteyenlerin herhangi bir Eti Petito ambalajını 15 Mart´a kadar bir fotoğraf, adres ve telefonlarıyla birlikte P.K. 8 Gültepe İstanbul adresine göndermeleri gerekiyor.

Öğrenci öğretmenler
Hisar Eğitim Vakfı´na bağlı Özel Kemerköy İlköğretim Okulu´nda yapılan haftasonu seminerinde, bu kez öğretmenler öğrenci oldu. İngilizce öğretmenlerine yönelik seminerde, öğretmenler okuma odaklı öğrenme konusunda eğitim aldılar.

Öğrenciler sergi açtı
Antalya Koleji İlöğretim Okulu birinci kademe öğrencileri, ressam Fikret Otyam´ın eserlerini tekrar hayata geçirerek yaptıkları çalışmalardan oluşan resim sergisi açtılar. 18 Ocak´ta açılan serginin, açılışını Fikret Otyam yaptı. İlköğretim okulu ikinci, üçüncü, dördüncü ve beşinci sınıf öğrencilerinin çalışmalarının yer aldığı sergide, toplam 70 eser bulunuyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!