Eğitim gönüllüsü işadamı Karakaya vefat etti

Güncelleme Tarihi:

Eğitim gönüllüsü işadamı Karakaya vefat etti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2008 14:12

Eğitim gönüllüsü iş adamı Kaya Karakaya Ankara'da tedavi gördüğü hastanede 84 yaşında vefat etti.

Elazığ'da 1924 yılında doğan Karakaya, 1946 yılında vatani görevini yaptıktan sonra ticarete atıldı. 1954 yılında Elazığ'da Bentonit imalatına başlayan Karakaya'nın firması, “Karakaya Bentonit” adıyla faaliyetini sürdürüyor.

Karakaya, 4 çocuk ve 5 torun sahibi. Karakaya'nın torunu Yasemin Karakaya'nın 6 yaşında geçirdiği ameliyat sonucu vefat etmesi nedeniyle onun anısına Ankara'da yaptırdığı ilköğretim okuluna Yasemin Karakaya adı verildi.

Karakaya, Elazığ'da bir sağlık ocağı ile Kaya Karakaya Fen Lisesi, Kaya Karakaya Anadolu Lisesi, Hatice Karakaya Kız Yurdu, Ahmet Karakaya Erkek Yurdu, Naide Karakaya Güçsüzler Yurdunu yaptırdı.

Karakaya'nın Elazığ'da yaptırmaya başladığı iki lise, bir ilköğretim okulu, bir ana okulu ile 200 yatak kapasiteli spor kompleksinin inşaatı ise sürüyor.

Ankara'da en çok vergi ödeyenler listesinde 1999'da üçüncü, 2000'de dördüncü sırada yer alan Karakaya'nın cenazesi, yarın Maltepe Camisi'nde öğleyin kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!