Eğitim

Güncelleme Tarihi:

Eğitim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

İbrahim OKUMAMIŞ

Başarıya ödül

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Bayramı gösterilerinde başarılı olan öğrenciler madalyayla ödüllendirildi

19 MAYIS Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları sırasında başarılı öğrenciler ödüllendirildi. 1999-2000 öğretim yılında kültür, sanat ve spor dollarında katıldıkları yarışmalarda başarılı olan öğrencilere ödüllerini Antalya Valisi Ertuğrul Dokuzoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Arıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kumbul ve Milli Eğitim Müdürü Süleyman Akyüz verdi.

ATA'NIN EMANETİ

Öğrencilere madalyalarını takıp plaketlerini veren Vali Dokuzoğlu, başarılı öğrenciler sayesinde Antalya'nın eğitime verdiği önemin ortaya çıktığını söyledi. Vali Dokuzoğlu, ‘‘Sizlerle ne kadar gurur duysak azdır. Atatürk'ün gençliğe emanet ettiği bu ülkenin geleceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü bu gençler olduğu müddetçe hedefimize ulaşırız’’ dedi.

Sergiye hazırlık

ANTALYA'daki özel eğitim kurumları arasında yer alan Envar Koleji öğrencileri yıl sonu sergisi için yoğun çalışma temposuna girdi. İş Teknik Öğretmeni Ahmet Özgen ve Ev Ekonomisi Öğretmeni Seval Özgen'den iş teknik ve ev ekonomisi dersi alan öğrenciler, el sanatları üretimine geçti.

Öğretim yılı sonunda yaptıkları el işlerini segrilemek amacıyla çalışmaya başlayan 7-A ve B sınıfı öğrencileri sergide yapacakları satıştan elde edilen geliri kenar semtteki okullara bağışlamak istediklerini söyledi.

İyot harekatı

Türkiye genelinde iyot yetersizliğine bağlı olarak, bebek ve çocuklarda; büyüme geriliği, zeka geriliği, okul çağı çocuklarında; başarısızlık, cücelik, hamilelerde düşük ve ölü doğum yapma ve her yaştaki insanda guatr görülmesinin artması üzerine Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti.

Sağlık Bakanlığı ile işbirliği yapacak olan Milli Eğitim Bakanlığı okullarda ‘‘İyot’’ eğitimi verecek. Okullarda öğrencilere iyotun faydaları anlatılacak. İyotlu tuz kullanımını artırmak amacıyla yapılacak çalışmalarda Sağlık Müdürlüğü personeli okullarda öğrencilere yönelik çalışmalar yapacak.

Buruk veda

KÜLTÜR ve Eğitim Amaçlı Öğrenci Değişim Programı kapsamında Antalya'ya gelen Alman öğrenciler, ülkelerine döndü. Antalya Koleji'nin konuğu olan öğrenciler bir aya yakın süreden beri Antalya'da eğitim görüyordu. Düzenlenen veda yemeğine katılan Alman öğrencilere Antalya Koleji öğrencileri aldıkları hediyeleri verdi.

Öğrenciler dostluklarının ömür boyu sürmesi dileğinde bulundu. Kendilerine gösterilen ilgiden büyük mutluluk duyduklarını belirten Alman öğrenci ve öğretmenler, ‘‘Bu kültür gezisinde hepimiz Türkiye tanıma fırsatı bulup çok şeyler öğrendik’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!