Eğitim

Güncelleme Tarihi:

Eğitim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2000 00:00

İbrahim OKUMAMIŞ
Haberin Devamı

Başarıya koşan çağdaş bir okul

ANADOLU Üniversitesi öğretim üyeleri, üniversitelerini tanıtmak amacıyla Antalya'yı pilot bölge seçti. Her fakülteden bir görevlinin katıldığı tanıtımda, amacın öğrencilerin Anadolu Üniversitesi'ni tercihe yönlendirmek olduğu belirtildi.

Antalya kent merkezindeki lise ve dengi okullara ziyaretler yapan Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Tuncel başkanlığındaki öğretim üyeleri, üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere, okullar hakkında bilgi verdi.

Yrd. Doç. Dr. Tuncel, üniversitelerinin, Atatürkçü, çağdaş, laik ve bilimde sınır tanımayan gençler yetiştirdiğini söyledi. Tuncel, ‘‘Üniversitemizi tercih eden gençler, çağdaş Türkiye'nin yaratılmasında öncü olacaklar’’ dedi.

Anadolu Üniversitesi'nin tanıtımına, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi'nden Şeniz Kuşhan, Fen Fakültesi'nden Sibel Emir, Oğuz Ertuğrul, Eğitim Fakültesi'nden Nazlı Uzun, İletişim Bilimleri Fakültesi'nden Ufuk Eriş ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Tahir Aksoy katıldı.

Muhteşem mezuniyet

ANTALYA Koleji Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin, 1999-2000 öğretim yılının mezuniyet töreninde, 74 öğrencin kep giydi ve tören sonunda, turizm ordusunun yeni neferleri görev yerlerine dağıldı.

Dönemin birincisi Hasan Cura, ikincisi Birim Akcan ve üçüncüsü Erbil Tanrıverdi, plaketle ödüllendirildi.

Dönem birincisi Hasan Cura'nın yaş kütüğüne plaket çakması ile devam eden törende,öğrenciler arasında bayrak devir-teslim töreni yapıldı.

Estonya'nın örnek koleji

ESTONYA Halk Televizyonu, Türkiye'yi tanıtım amacıyla çektikleri belgesel programının eğitim bölümünde, Akdeniz Koleji'ni örnek aldı. Belgeseli gerçekleştirmek için Antalya'ya gelen Singe Leesman, Riin Rand ve Meelis Kadastik, Akdeniz Koleji'nde çekimler yaptı.

Öğrencilerle röportajlar yapıp, okulun bölümlerinden görüntüler alan Estonya Halk Televizyonu ekibi, Akdeniz Koleji'ni, internetteki tanıtım sayfasından belirlediklerini söyledi. Ekip, ‘‘Amacımız Türkiye'yi tanıtırken, bu okulun, kendi ülkemizde örnek alınmasını sağlamak’’ dedi.

Almanların gözdesi kolej

ALMANYA'nın Neuss kentindeki Janusz Korczak Gesamt Schule'den bir grup öğrenci, eğitim ve kültür amaçlı öğrenci değişim programı çerçevesinde Antalya'ya geldi.

Çok ŞanslIyIz

Antalya Koleji'nin davetlisi olan 16 kişilik kafile, kolejde, bir hafta derslere katılacak. Boş zamanlarında tarihi ve turistik yerleri gezecek olan öğrenciler, Almanya'ya dönünce, Türkiye'nin tanıtımına katkıda bulunacak.

Antalya Koleji öğrencilerinin evlerinde misafir edecekleri Alman öğrenciler, Antalya'ya hayran kaldıklarını söylediler. Misafirler, ‘‘Biz kendimizi çok şanslı sayıyoruz’’ dediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!