Ege Üniversitesi'ne ilk kez kadın rektör

Güncelleme Tarihi:

Ege Üniversitesine ilk kez kadın rektör
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2008 23:26

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından rektörlüğe atanan Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Ege Üniversitesi'nin ilk kadın rektörü oldu.

Görev süresi yarın sona erecek Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır'ın yerine, üniversitede yapılan oylamada öğretim üyelerinden en çok oyu alan ve YÖK Genel Kurulunda yapılan gizli oylamada da üyelerin en çok oyunu alarak Cumhurbaşkanlığına gönderilen listede ilk sırada bulunan Prof. Dr. Candeğer Yılmaz atandı. Prof. Dr. Yılmaz, Ege Üniversitesi'nin ilk kadın rektörü oldu.

-PROF. YILMAZ-

7 Şubat 1949'da Isparta'da doğan Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 1977 yılında aynı üniversitede İç Hastalıkları Uzmanı olarak göreve başladı.

1982'de doçent, 1988'de profesör unvanını alan Yılmaz'ın yabancı dergilerde yayımlanmış 46, yurt içi dergilerde yayımlanmış 100'den fazla makalesi, 68 yurt dışı ve 80 yurt içi kongre tebliği, yayımlanmış 34 kitabı bulunuyor.

2003 yılından bu yana Seba Uğurtan Atölyesi'nde yağlı boya resim çalışmalarını sürdüren, 3 kişisel sergi açan, 35 karma resim sergisine katılan Prof. Dr. Yılmaz, evli ve 2 çocuk annesi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!