Ege Üniversitesi Organ Nakli Merkezi dünya üçüncüsü

Güncelleme Tarihi:

Ege Üniversitesi Organ Nakli Merkezi dünya üçüncüsü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2007 11:01

CANLIDAN karaciğer nakillerinde Türkiye'yi Avrupa'nın bir numarası, dünyanın ilk üç merkezinden biri yapan Ege Üniversitesi Ege Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nden Doç. Dr. Murat Kılıç ile Prof. Dr. Mehmet Alper, bir büyük başarıya daha imza attı. Kılıç ve Alper'in Dünya Karaciğer Nakli Kongresi'nde sunmak üzere gönderdikleri bildirileri, 500 başvuru arasından ilk 10'e girdi. En başarılı bildiri ödülünü almanın onurunu yaşayan Doç. Dr. Kılıç, “Bu ödüller, bizim özellikle canlı vericili nakillerde geldiğimiz noktanın dünya tarafından da kabul edilmesi niteliğinde” dedi.

Haberin Devamı

Ege Üniversitesi Ege Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nden Doç. Dr. Murat Kılıç ile Prof. Dr. Mehmet Alper, 20-23 Haziran tarihleri arasında Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde gerçekleşecek 13'ücü Dünya Karaciğer Nakli Kongresi'ne katılma kararı aldı. İki genç bilim adamı karaciğer nakli ile ilgilenen bine yakın uzmanın katılacağı kongrede bildiri sunacak.

Doç. Dr. Kılıç, ‘Canlı vericili karaciğer nakillerinde safra yollarının yeniden yapılandırılması’, Prof. Dr. Alper ise ‘Canlı vericili karaciğer nakillerinde mikrocerrahi ile atardamarın dikilmesi’ konulu bildirilerini bilimsel komiteye gönderdi. İki bilim adamının bildirileri sadece sunulmak üzere kabul edilmedi, kongreye gönderilen 500 bildiri arasından ilk 10'a seçildi.

En başarılı bildiri ödüllerinin aralarında sıralama yapalmadan 10 bildiriye verildiğini ve gönderdikleri iki bildirinin bu büyük ödülleri kazandığını belirten Doç. Dr. Kılıç, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Bu kongre dünya karaciğer nakillerinin zirvesi konumunda. Karaciğer nakli konusunda çalışan yaklaşık bin uzman bu kongreye katılacak. Bu kongrede bildiri sunmak bile çok önemliydi. Türkiye'yi bildiri sunarak temsil edecektik. Ancak çalışmalarımızın en iyi 10 bildiri arasına girmesi bu temsilde duyacağımız onuru, sevinci katladı. Bu ödüller bizim özellikle canlı vericili nakillerde geldiğimiz noktanın dünya tarafından da kabul edilmesi niteliğinde. Şu an merkezimiz dünyanın canlı vericili karaciğer nakillerinde ilk 3 merkezinden biri, Avrupa'nın da bir numarası. Toplamda 600'ün üzerinde karaciğer nakli gerçekleştirdik ve son yıllarda yıllık ortalama 100 civarında karaciğer naklini başarı ile gerçekleştiriyoruz. Bu yıl ilk üç ayda nakil sayımız 40'a ulaştı. Bu da yıllık 100 rakamının üzerine çıkacağımızı gösteriyor. Yani her yıl hedefimiz büyüyor. Karaciğer nakil ekibinde yaklaşık 40 kişi görev alıyoruz. Bağış organ çıktığında gece gündüz, bayram tatil demeden bu büyük ekip işinin başında oluyor. Kadavra yetersiz olduğu için canlı vericili nakilleri gücümüz yettiğince daha fazla yapmaya gayret ediyoruz. Bu ödüller bu çabaların, bu başarıların, bu yorgunlukların ödülü. Prof. Dr. Mehmet Alper'le birlikte bu ödülleri ekibimiz adına alıp, gururlanacağız.”

Haberin Devamı

Öte yandan en iyi, en başarılı bildiri ödülü alan Prof. Dr. Mehmet Alper ile Doç. Dr. Murat Kılıç'a, 1000'er dolarlık para ödülü de verilecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!