Efsanenin dönüşü

Güncelleme Tarihi:

Efsanenin dönüşü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2009 00:00

51. Grammy Müzik Ödülleri’ne efsanevi rock grubu Led Zeppelin’in eski vokalisti Robert Plant damgasını vurdu. Plant ve country şarkıcısı Alison Krauss ikilisi beş ödül birden aldı. Katy Perry’nin muhteşem şovu ise ayakta alkışlandı.

Haberin Devamı

Önceki gece ABD’nin Los Angeles kentindeki Staples Center’da düzenlenen 51. Grammy Müzik Ödülleri Töreni bir efsanenin dönüşüne sahne oldu. Efsanevi İngiliz hard rock grubu Led Zeppelin’in eski vokalisti Robert Plant ve country şarkıcısı Alison Krauss’un “Raising Sand” adlı albümleri, En İyi Albüm seçildi. İkili ayrıca “Please Read The Letter” şarkılarıyla Yılın Kaydı, “Rich Woman” şarkılarıyla En İyi Pop Vokal, “Killing the Blues” şarkılarıyla En İyi Country Vokal ve “Raising Sand” albümleriyle En İyi Folk Albümü ödüllerinin de sahibi oldu.
60 yaşındaki Robert Plant, ödül töreninde yaptığı konuşmada “Şaşkına döndüm. Bu, pazar günlerini geçirmek için iyi bir yolmuş” dedi.
Gecenin bir diğer galibi ise sekiz adaylıktan dört ödül çıkaran rap şarkıcısı Lil Wayne’di. Wayne, En İyi Rap Albümü, En İyi Solo Rap Performansı, En İyi İkili Rap Performansı ve En İyi Rap Şarkısı ödüllerini kazandı.
Ünlü İngiliz rock grubu Coldplay ise “Viva La Vida” şarkılarıyla Yılın Şarkısı, “Viva La Vida or Death and All His Friends” albümleriyle En İyi Rock Albümü ve En İyi Grup Pop Performansı dallarında ödül kazandı. Törenin bir diğer unutulmaz anı da 83 yaşındaki blues şarkıcısı B.B. King’in En İyi Geleneksel Blues Albümü ödülünü kazanması oldu. Bu, King’in kariyeri boyunca kazandığı 15. Grammy ödülü oldu.

Rihanna neden törene katılmadı

/images/100/0x0/55eb48a9f018fbb8f8b73d08

Haberin Devamı

DAYAK YEDİ TÖRENE KATILAMADI

Rihanna’nın, 19 yaşındaki şarkıcı sevgilisi Chris Brown bir kadını dövmek suçundan tutuklanınca törene katılmaktan son anda vazgeçtiği iddia edildi. Ancak daha sonra Brown’un dövdüğü kadının Rihanna olduğu öne sürüldü. Bazı görgü tanıkları, Rihanna’nın gözünün morardığını ve vücudunda da darbe izleri olduğunu söyledi. Brown’un “Ev içi şiddet” suçlamasıyla tutuklanması da bu iddiaları kuvvetlendirdi. 50 bin dolar kefalet ödeyerek serbest kalan Brown, henüz bir açıklama yapmadı.

Ödül kazananlar

Yılın Albümü: “Raising Sand” (Robert Plant ve Alison Krauss)
Yılın Kaydı: “Please Read the Letter” (Robert Plant ve Alison Krauss)
Yılın Şarkısı: “Viva La Vida” (Coldplay)
Yılın En İyi Kadın Pop Şarkıcısı: Adele
Yılın En İyi Erkek Pop Şarkıcısı: John Mayer
Yılın En İyi Yeni Sanatçısı: Adele
En İyi Pop Albümü: “Rockferry” (Duffy)
En İyi Rock Albümü: “Viva La Vida or Death and All His Friends” (Coldplay)
En İyi Rock Şarkısı: “Girls in Their Summer Clothes” (Bruce Springsteen)
En İyi Kadın R&B Şarkıcısı: “Superwoman” (Alicia Keys)
En İyi Erkek R&B Şarkıcısı: “Miss Independent” (Ne-Yo)
En İyi R&B Albümü: “Jennifer Hudson” (Jennifer Hudson)
En İyi Rap Albümü ve Rap Şarkıcısı: “Tha Carter III” (Lil Wayne)
En İyi Caz Albümü: “Loverly” (Cassandra Wilson)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!