Efkan Ala: One minute’ten sonra dinlemeler yapmaya başladılar

Güncelleme Tarihi:

Efkan Ala: One minute’ten sonra dinlemeler yapmaya başladılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2016 23:09

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, PKK ile FETÖ’nün Kuzey Irak’ta görüştüğünü belirterek, “Ve Türkiye’yi kaosa sürekleme tekliflerini götürüyorlar” dedi.

Haberin Devamı

TBMM 15 Temmuz FETÖ Darbesini Araştırma Komisyonu’na bilgi veren Ala, Fuat Avni’nin bir kişi olmadığını vurgulayarak, “Onların bir kısmı içeride, bir kısmı da yakalanacak. Cihazları koyanlar tespit edildi hepsi içeride, ikisi de yurtdışında kaçmıştı. Bulgaristan’a kaçmışlardı, girişimlerde bulunarak oradan alındı. Tespit edilenler alınıyor, daha tespit edilecek” dedi.

Ala, özetle şunları kaydetti:

YILDA 250 BİN DİNLEME

“One minute’ten birkaç ay sonra bu örgüt hükümet aleyhine belge, bilgi toplamaya, dosyalar açmaya, dinlemeler yapmaya başlamış. Yılda ortalama 250 bin kişiyi dinlemişler.

17/25 Aralık öncesi Emniyet’in operasyonel birimlerinde, istihbaratında, emniyet müdürü seviyesinde yüzde 90’ların üzerinde oranlardalardı. 17/25 Aralık’tan sonra biz tabii bunları değiştirdik. İstihbarat teşkilatı tabii zaman alıyor. Burada yüzde 99 oranında değiştirildi.

Haberin Devamı

Şu saat, şu tarihte şöyle bir şey olacak diye bir bilgi gelmiş değil. Ama bunlar şöyle şöyle bir şey yapabilirler diye istihbarat birimlerinden değerlendirmeler geliyordu. O tarihten önce de geliyordu.

(Gençlik fotoğrafınız FETÖ’den çıktı. 15 Temmuzdan hemen sonra, alınmanızın nedeni nedir? Adil Öksüz’ü tanıyor musunuz?) Resimler dediğiniz, ta kaymakamlığa girdiğimiz dönemler ve o zaman herkes birbiriyle resim çektiriyor. Resimdekilerle benim ne alakam var, yok. 80’lerin sonunda İngiltere’ye gitmişiz, herkes herkesle resim çektiriyor.

Emniyet, Jandarma bana bağlı onu (Adil Öksüz) gözaltına alan biziz, onu da Adalet Bakanlığı’na soracaksınız. Soruşturma açıldı bırakan hâkimler. Ben de ne gördüm ne duydum ne de tanıyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!