Edirneli çiftin Atatürk aşkı

Güncelleme Tarihi:

Edirneli çiftin Atatürk aşkı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2011 15:28

Almanya’da yıllarca çalıştıktan sonra emekli olan ve memleketi Edirne’ye dönen 75 yaşındaki Ali Çırak ile eşi 73 yaşındaki Mukaddes Çırak’ın ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’e olan tutkuları şaşırtıyor. Çırak çifti, oturdukları 2 katlı evlerinin içini, dışını ve bahçesini yüzlerce Atatürk posteri ve Türk bayrakları ile donattı.

Haberin Devamı

Almanya’da yıllarca fabrikada çalıştıktan sonra emekli olan Çırak çifti, dana sonra Edirne’ye dönerek Çavuşbey Mahallesi’ndeki 2 katlı evlerine yerleşti. 2 çocuk annesi Mukaddes Çırak, evinin bütün odalarına, pencere camlarına ve balkonunu ve bahçesine Atatürk resimleri, posterleri ve Türk bayrakları ile süsledi. Evinin dış cephesine dev Atatürk posteri astı. Evinde bine yakın Atatürk kitabı ile Atatürk’ü anlatan görüntülerin bulunduğu CD’ler bulunuyor. Çırak’ın yaşadığı bu evi görenler Atatürk aşkını şaşkınlıkla izliyor.

EVİN İÇİNDE VE DIŞINDA ATATÜRK FOTOĞRAFLARI / Foto Galeri

Annesi Fatma Kokeralp’ın Selanikli olduğunu ve Atatürk’ün oturduğu evin yanında yaşadığını belirten Mukaddes Çırak, "Annem Atatürk’ü ve annesi Zübeyde hanımı çok iyi tanıyordu ve komşulardı. Sonra annemler Edirne’ye yerleşti ardından da ben 1965 yılında işçi olarak Almanya’ya gittim. Burada da eşimle evlendim 1985 yılında da Edirne’ye yerleştim. Ancak Almanya’da yaşadığı zamanda içimde Atatürk aşkı vardı. Hatta benim çalıştığım fabrikanın Alman sahibi, bu sevgimi bildiği için 10 Kasım saat 09.05’de fabrikadaki çalışmayı durdurdu ve 2 dakika siren eşliğinde Atatürk için saygı duruşu yaptırdı" dedi.

Haberin Devamı

Çırak sözlerini şöyle sürdürdü:
"Atatürk aşkını tarif etmeme imkan yok. Onun ismini ve resmini duyduğum zaman tüylerim diken diken oluyor, gözlerim doluyor. O’na olan sevgimden dolayı Edirne’ye yerleştiğim günden sonra evimin her tarafını büyük önderin fotoğrafları ile süsledim. Görenlerde beni çok takdir ediyor.Yarında 10 Kasım, Atamızı anmak için Ankara’ya Anıtkabir’e gideceğim. Ben Atamı sadece 10 Kasım’da değil. Her gün anıyorum."

ULU ÖNDER ATATÜRK YARIN ANILACAK



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!