Edirne'de sahte dolar operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Edirnede sahte dolar operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2001 00:00


Edirne'de, jandarma ekiplerine 56 milyar lira değerinde 100'lük 824 adet sahte doları, değerinin altında satmak isteyen 2 kişi yakalandı, 1 kişinin yakalanmasına çalışılıyor.

Edirne İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürlüğü ekipleri, istihbarat çalışması sonucu, Sakarya'da yaşayan Ali Ak'ın (63) Edirne'deki Şerafettin Demirci (52) aracılığıyla yurtdışı piyasasına döviz sürmek için Edirne'de müşteri aradığını tespit etti.

Alıcı gibi davranan jandarma ekipleri, irtibat kurdukları Demirci ile yaptıkları görüşmede, 100'lük 3 bin adet sahte doları değerinin yüzde 18'i karşılığında almak üzere anlaştılar.

Kalpazana suçüstü

Demirci, Edirne-Kapıkule karayolu üzerindeki bir dinlenme tesisindeki buluşma yerine getirdiği 802 adet sahte 100'lük dolarları alıcı gibi davranan jandarmaya verirken suçüstü yakalandı.

Demirci'nin jandarmadaki ifadesi üzerine de paraları temin ettiği Ali Ak, Edirne'deki bir otelde yakalandı.

Ak'ın üzerinde ele geçirilen 22 adet sahte 100'lük dolarlarla birlikte, operasyonda toplam 824 adet sahte 100'lük dolar ele geçirildi. Sanıkların ifadelerinde, sahte dolarları yurtdışı piyasasına sürmek istediklerini söyledikleri bildirildi.

Sakarya'da basıldığı sanılıyor

Jandarma yetkilileri, Trakya'da son 10 yılın en büyük sahte dolar operasyonunu yapıldığını ve dolarların 56 milyar lira değerinde olduğunu belirterek, ''Ele geçirilen dolarların, Sakarya'da basıldığını tahmin ediyoruz. Gerçeğe çok yakın olan sahte dolarları döviz büroları bile gerçeklerinden ayırmakta güçlük çekiyor. Şahıslar paraları yurtdışı piyasasına sürmek için çalıştılar'' dedi.

Sanıklardan Ak'ın, kalpazanlık ve evrakta sahtecilikten sabıkalı olduğu, Demirci'nin ise şartla salıverme yasasından yararlanarak cezaevinden çıktığı ve uyuşturucu madde kaçakçılığı ile hırsızlık suçlarından sabıkasının bulunduğu belirtildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. (aa)



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!