Edirne'de maden kazası: Bir madenci hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Edirnede maden kazası: Bir madenci hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2015 01:52

Edirne'nin Uzunköprü İlçesi’ne bağlı Yağmurca Köyü’ndeki özel bir şirkete ait kömür madeni ocağında halatın kopması sonucu vagonların arasına sıkışan işçi 43 yaşındaki Ahmet Arslan feci şekilde yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Olay, dün Uzunköprü İlçesi’ne bağlı Yağmurca Köyü’ndeki özel bir şirkete ait ocağında meydana geldi. Madenden çıkışına doğru yürüyen Ahmet Arslan, halatın kopması sonucu kömür taşıdıkları iki vagon arasında kalarak başı koptu. Diğer işçilerin ihbarıyla gelen jandarma ve savcılık incelemesinin ardından Arslan’ın kopan başı ve vücudu önce Uzunköprü Devlet Hastanesi’ne daha sonra ise İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.



KAZA ANI KAMERADA

Haberin Devamı

Kazanın yaşandığı madende çekilen görüntüler yaşananları gözler önüne serdi. Madenciler tarafından hatıra çekimi yapılırken yaşanan kazada maden işçilerinin kendi aralarında konuşmaları yürekleri burktu. Görüntülerde kazanın ardından işçiler mesai arkadaşları Ahmet Arslan’ın kafasının koparak öldüğünü görünce feryat ederken, "Eyvah ne yapacağız şimdi. Ne oldu, kafası yok. Aman Allah’ım bu ne, öldü. Eyvah burada" dedikleri duyuldu.

Edirnede maden kazası: Bir madenci hayatını kaybetti


TOPRAĞA VERİLDİ

Haberin Devamı

Edirne’nin Uzunköprü İlçesi’ne bağlı Yağmurca Köyü’ndeki özel bir şirkete ait kömür madeni ocağında halatın kopması sonucu feci şekilde hayatını kaybeden evli ve 3 çocuk babası 43 yaşındaki Ahmet Arslan’ın cenazesi İstanbul Adli Kurumu’nda yapılan incelemenin ardından ailesine teslim edildi. Yağmurca Köyü’ne getirilen Arslan’ın cenazesi ikinci namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

Edirnede maden kazası: Bir madenci hayatını kaybetti


KARDEŞİMİ ÇÜRÜK HALAT ÖLDÜRDÜ

Halatı kopan vagonların arasında kalarak başı kopan Ahmet Arslan’ın ağabeyi Yılmaz Arslan, acı haberi telefonla aldığını söyledi. Uzunköprü İlçesi’nde kamyon şoförlüğü yaptığını anlatan ağabey Arslan, "Arkadaşları telefon etti ve kardeşimin öldüğünü söylediler. Hemen maden gittik. Kardeşim iş kazasından sonra dışarı çıkarılmıştı ve battaniye üstünde örtülüydü. Jandarmayı bekledik 2 saat sonra geldi. Kaza, son vardiyada çıkarken halat kopması sebebi, kardeşimde arkadaymış. Arkada kalınca vagonlar eziyor onu. Kardeşim 20 yıldır orada çalışıyordu. İş arkadaşlarından duyduğum kadarıyla ocak, üretim olarak değil de tahkimat olarak çalışıyormuş. Halatın bozuk olmasından dolayı ihmal var. Normalde 6 ayda bir halatın değişmesi gerekiyormuş ama 4 yıldır aynı çelik halat üstündeymiş. Şikayetimiz olacak, yasal olarak başvurularımızı yapacağız" diye konuştu.

Edirnede maden kazası: Bir madenci hayatını kaybetti


MADENİN HALİ HATIRA FOTOĞRAFLARINDA

Haberin Devamı

Maden işçileri tarafından kazadan bir süre önce çekilen fotoğraflarda, çökme tehlikesi yaşanan alanlar ve vagonların halini de ortaya çıkardı. Kömür yüklü vagonlar ve halatların da göründüğü fotoğraflarda maden işçilerinin çalışma şartları da gözler önüne serildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!