Edirne’de 220 bin kanatlı hayvan kontrol altında

Güncelleme Tarihi:

Edirne’de 220 bin kanatlı hayvan kontrol altında
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2005 12:07

Balıkesir’in Manyas İlçesi Kızıksa Beldesi'nde ortaya çıkan kuş gribi salgını nedeniyle, Edirne Valiliği il sınırları içinde yaşayan 220 bin kanatlı hayvanı kontrol altına aldı.

Edirne Valisi Nusret Miroğlu, Enez İlçesi’nde bulunan, göçmen kuşların konakladıkları Gala Gölü Milli Parkı’ndaki Kuş Gözlem İstasyonu'nda yetkililerin sürekli kontrol yaptıklarını, her saat başı Çevre ve Orman Müdürlüğü’ne bilgi verildiğini söyledi. Ayrıca, Gala Gölü çevresindeki çeltik alanlarında barınan tavuklar da, göçmen kuşlarla olan temasını önlemek amacıyla toplanarak denetim altına alındı. Meriç Havzası ve Gala Gölü çevresinde ise tavukların dışarı salınmaları yasaklandı.

Şüpheli ve toplu ölümlerin belirlenmesi amacıyla kaymakamlıklar, muhtarlıklar ve avcı derneklerini uyardıklarını belirten Vali Miroğlu, “Havsa Hasköy Park Tavuk AŞ’de bulunan 35 bin tavuk ve Tarım açık Ceza Evi’nde bulunan 6 bin tavuk için dezenfeksiyon tedbirleri artırıldı.

Köylerde bulunan 179 bin kanatlı hayvan için 1 veteriner hekim ve bir sağlık teknisyeninden oluşan ekip gönderildi. Herhangi bir şüpheli ölüm görüldüğünde labarotuar tetkikleri yapılarak imha edilecektir” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!