Edin Ailesi'ne hüzünlü veda

Güncelleme Tarihi:

Edin Ailesine hüzünlü veda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2008 17:40

Esat Edin ve 3 çocuğunun cenazeleri için Teşvikiye Camii'nde tören düzenlendi.

BALIKESİR'de sel sularına kapılarak ölen Kemer Country'nin sahibi Esat Edin ve çocukları 12 yaşındaki Cem, 10 yaşındaki Serra ve 7 yaşındaki Aliye için Teşvikiye Camii'nde cenaze namazı kılındı. Babası ve 3 kardeşini kaybeden 14 yaşındaki Murat Edin, ağlamamak için kendisini zor tuttu.

Camide taziyeleri, Esat Edin'in babası Ahmet Seci Edin, kız kardeşi Leyla Edin, amcaları Osman ve Rıfat Edin ile Esat Edin'in bir süre önce vefat eden eşi Mehpare Taki Edin'in erkek kardeşi Mehmet Taki ve annesi Rozi Taki kabul etti. İngiltere'de eğitim gören Esat Edin’in oğlu, 13 yaşındaki Murat Edin, tören başlamadan önce cenazelerin yanına gelerek dua etti. Babası ve kardeşlerinin tabutlarına tek tek dokunan Murat Edin, son görevini yerine getirdikten sonra camiiden ayrıldı. Edin, ağlamamak için kendisini zor tuttuğu görüldü.

Cenazeye Doğan Yayın Holding İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, gazeteci Mehmet Ali Birand, işadamları Ali Sabancı, Mustafa Koç ve eşi Caroline Koç, Güler Sabancı, Cem Boyner- Ümit Boyner, Ali Koç, Fener Rum Patriği Bartholomeos, CHP Milletvekili Mehmet Sevigen, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün de aralarında bulunduğu iş ve siyaset dünyasının önemli isimleri katıldı.

Esat Edin ve çocuklarının cenazesine katılmak için Teşvikiye Camii'ne gelen onlarca kişi camii önünde metrelerce uzanan kuyruk oluşmasına neden oldu. Camii önündeki kalabalık ve park eden araçlar nedeniyle caddedeki trafik zaman zaman aksadı.

CENAZELER KEMER GOLF& COUNTRY CLUB'A GÖTÜRÜLDÜ

Dede Ahmet Seci Edin, oğlu ve torunlarını en ön safta namaz kılarak uğurladı. Cenaze namazını kıldıran imam, Hakkari’de şehit olan 15 askeri de hatırlatarak, şehitlerle birlikte Esat Edin ve çocuklarına rahmet diledi. Esat Edin ve çocuklarının anne Mehpare Edin ile cennette buluşacağını söyleyen imam, daha sonra cemaatten helallik istedi.

Esat Edin ve 3 çocuğunun beyaz güllerle donatılmış tabutları, omuzlara alınarak sırayla cenaze araçlarına konuldu. Esat Edin'in cenazesi ambulansla, çocuklarının cenazesi ise, cenaze araçlarıyla camide kılınan öğle namazının ardından Kemer Golf& Country Club'a götürüldü. Kemer Country'deki törene katılmak isteyenler için Teşvikiye Camisi’nden özel minibüsler kaldırıldı.
Cenazeler Göktürk Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!