Edebiyat ulusarın dostluğunu pekiştirir

Güncelleme Tarihi:

Edebiyat ulusarın dostluğunu pekiştirir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2007 00:00

Almanya’nın Essen şehrinde "İki dillilik zenginliktir" başlığı altında düzenlenen RUHR Kitap Fuarı, geniş bir davetli topluluğunun katılımıyla önceki gün açıldı.

Duisburg Essen Üniversitesi’nin Essen Kampüsü’ndeki açılışa, Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı ve Edebiyat Eleştirmeni Doğan Hızlan, Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Uyum Bakanı Armin Laschet, Essen Başkonsolosu Hakan Akbulut ile öğretim üyeleri, Essen Belediyesi yetkilileri ve yerel politikacılar katıldılar.

Ruhr Kitap Fuarı’nın onur konuğu olan Doğan Hızlan, Türk Edebiyatı’nı tanıtan bir fuarın burada düzenlenmiş olmasından sevinç duyduğunu söyledi. Edebiyatın, ulusları barıştırmada, bunlar arasında dostlukları pekiştirmede önemli işlev gördüğünü vurgulayan Hızlan, kitap fuarlarının Türkiye ve Almanya’yı da birbirlerine daha çok yaklaştıracağını belirtti. Fuarın düzenlendiği Duisburg Essen Üniversitesi’nde Türkçe öğretmeni yetiştirilmesinin de kendisini çok sevindirdiğini belirten Hızlan, "Dilini bilmeden bir toplumu anlayamazsınız. Kendi dilini iyi bilen birisi başka bir dili de iyi öğrenir. Bunun için Türk Dili adına teşekkür ediyorum" dedi.

Kuzey Ren Vestfalya Uyum Bakanı Armin Laschet ise, göçmen kökenli çocukların anadillerini iyi öğrenmelerinden yana olduğunu belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!