Eczacılar da miting hazırlığında

Güncelleme Tarihi:

Eczacılar da miting hazırlığında
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2001 00:00


Eczacılar, 5 Haziran'da Abdi İpekçi Parkı'nda miting yapacak. Türk Eczacıları Birliği Başkanı Mehmet Domaç, ''Eczacılar olarak, kriz bahane edilerek, yok edilmeyi, krizin faturasının bize çıkarılmasını kabullenemiyoruz'' dedi.

Türk Eczacıları Birliği'nden yapılan açıklamada, 5 Haziran Salı günü, ''eczacılar olarak ilk kez'' bir miting düzenleyecekleri belirtilerek, ''Mesleğimizin içinde bulunduğu olumsuz koşullara, kamu kurum ve kuruluşlarının ödemelerindeki gecikmelere, eczanelerin kamu kurumlarını finanse eden bir kurum gibi kullanılmasına, ithal ilaçta kar oranımızın düşürülmesine, haklarımızın elimizden alınmasına artık yeter demek için, 5 Haziran Salı günü Ankara'da Abdi İpekçi Parkı'nda bir miting düzenliyoruz'' denildi.

Eczacıların beyaz önlükleriyle mitinge katılacakları bildirilen açıklamaya göre, eczacılar, miting öncesi Toros Sokak'ta toplanacaklarve yürüyerek, mitingin yapılacağı Abdi İpekçi Parkı'na gelecekler. Eczacılar, halka da duyuru yaparak, miting düzenleme nedenlerini sıraladılar. Duyuruda yer alanlardan bazıları şöyle:

ULUSAL İLAÇ SANAYİİ KORUNMUYOR

''
  • Artık sizlere ilaç hizmeti veremeyecek koşullara doğru hızla itiliyoruz.

  • Kamu kurumları aracılığıyla sizlere verdiğimiz ilaçların bedellerini ancak 90-100 günlere varan süreler içerisinde geri alabiliyoruz.

  • Kurum ödemelerindeki bu gecikme süreleri nedeniyle devletten hiçbir gecikme faizi alamazken, bu koşullara rağmen biz devlete yüzde 5 iskonto yapmaya devam ediyoruz.

  • İthal ilaç oranındaki tehlikeli artışın, devletin, dolayısıyla halkımızın paralarının boşa kullanılması anlamına geldiğini söylüyor, bu nedenle ülkemizde eşdeğeri üretilebilen ilaçların ithal edilmemesi gerektiğini, ulusal ilaç sanayimizin korunması gerektiğini söylüyor, dikkate alınmıyoruz.'' (Ankara/aa)








  • Haberle ilgili daha fazlası:

    BAKMADAN GEÇME!