Ecevit'in ölüm haberi manşetlerde

Güncelleme Tarihi:

Ecevitin ölüm haberi manşetlerde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2006 12:26

Türkiye, gece geç saatlerde yaşamını yitiren eski başbakanlardan Bülent Ecevit’in ölüm haberini manşetlerden okudu. Türkiye’de çıkan ulusal gazetelerin hemen hepsi, Karaoğlan’ın yaşamını yitirmesini manşete taşıdı.

Haberin Devamı

SABAH: KAYBETTİK

Sabah gazetesi, sür manşetten verdiği Ecevit’in ölüm haberinde, “Türk siyasi hayatının son 50 yılına damgasını vuran eski Başbakan Bülent Ecevit, 172 gündür sürdürdüğü yaşam mücadelesini dün gece kaybetti.” İfadeleri kullandı. Sabah Ecevit’e, kendisinin Rabindranath Togore’dan çevirdiği, “Artık gidiyorum/ Beni uğurlayan kardeşlerim/ Hepinize eğilerek ayrılıyorum/Yalnız sizin son ve nazik

sözlerinizi bekliyorum/Uzun zaman komşuluk ettik ama/verebildiğimden çok aldım Şimdi gün ağardı/karanlık köşemi aydınlatan lamba söndü/Bir davet geldi ve ben yol için hazırım/Bu ayrılış gününde bana bol şans dileyin/arkadaşlarım, Beraberimde ne götüreceğimi/sormayın. Seyahatime boş eller ve/ümideden bir kalple çıkıyorum...” şiiriyle veda etti.

Haberin Devamı

MİLLİYET: ARTIK GÜVERCİNLERİN YANINDA

Milliyet gazetesi, Ecevit’in ölüm haberini, ilk sayfasının neredeyse tamamını kaplayan ve Ecevit’i elinde bir beyaz güvercin tutarken gösteren fotoğrafı ile birlikte “Bülent Ecevit, 171 gün sürdürdüğü yaşam mücadelesini dün gece kaybetti. Siyasete yarım asır damgasını vuran Karaoğlan, ölümüyle Türkiye’yi yasa boğdu” şeklinde duyurdu.

CUMHURİYET: ECEVİT’İ KAYBETTİK

Cumhuriyet gazetesi, manşetten verdiği haberde, Ecevit için “Romantik Şövalye” tanımlaması yaptı. Haberde, “Ecevit yaşamı boyunca en çok işe, sevgilisi, arkadaşı Rahşan Ecevit’i sevdi. Sonra şiiri, çayı, sigarayı, mavi gömlekleri?” ifadeleri kullanıldı. Haberde Ecevit’in Kıbrıs Barış Harekatı’nın mimarı olduğu vurgulandı.

VATAN: GÜLE GÜLE KARAOĞLAN

Vatan gazetesi, Ecevit’in yaşamını yitirdiğini manşetten verdiği haberinde, “52 yıl siyasette kaldı, bakanlık, başbakanlık yaptı. Son dönemlerinde belki çok eleştirildi ama zerafeti ve dürüstlüğü hakkında hiç kimse tek laf edemedi” şeklinde duyurdu.

AKŞAM: ELVEDA KARAOĞLAN

Ecevit’in ölüm haberini sür manşetten duyuran Akşam, “Türk siyasetinin efsane ismi Bülent Ecevit artık yok. Yarım asırlık bir döneme damgasını vuran Ecevit, 172 gündür verdiği yaşam savaşını dün kaybetti. GATA önünde toplanan sevenleri göz yaşına boğuldu” ifadeleri kullandı.

Haberin Devamı

BUGÜN: GÜLE GÜLE KARAOĞLAN

Bugün gazetesi de ilk sayfasının tamamını Bülent Ecevit’in ölüm haberine ayırdı. “Efsane hayata veda etti” başlığı kullanan gazete, Ecevit için “Bülent Ecevit? Namı diğer Karaoğlan? Ana dönemlerin ülke gündemini belirleyeni, ara dönemlerin mahpus adamı? Türk siyasetine mührünü vuran duayen” nitelendirmesinde bulundu.

STAR: AK GÜVERCİN UÇTU

Ecevit’in ölüm haberini sür manşetten duyuran Star gazetesi, “Tam 171 günden bu yana diren bir komada olan Bülent Ecevit, dolu dolu geçen 81 yılın ardından dün vefat etti” ifadeleri kullandı.

TERCÜMAN: ECEVİT’İ KAYBETTİK

Tercuman gazetesi haberi, ”Eski Başbakanlardan, DSP’nin Onursal Başkanı Bülent Ecevit, 171 gündür koma halinde bulunduğu Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde dün gece saat 23.00’te vefat etti” şeklinde duyurdu.

Haberin Devamı

POSTA: KARAOĞLAN’I KAYBETTİK

Posta gazetesi de Ecevit’in dünyaya gözlerini yumduğunu, manşetten verdi. Haberde, “Türkiye’nin en dürüst politikacısı olarak anılan, ‘Karaoğlan’ lakaplı eski Başbakan Bülent Ecevit, 18 Mayıs 2006’da geçirdiği beyin kanamasından sonra girdiği komadan çıkamayarak dün gece hayatını kaybetti. DSP Genel Başkanı da olan Ecevit, 1974 Kıbrıs Barış Harekatının mimarıydı” denildi.

ZAMAN: ECEVİT’İ KAYBETTİK

Zaman gazetesi, manşetten verdiği haberde, Ecevit’in uzun yıllar siyasetçi kimliğinin yanında şairliği ile de farklı bir politikacı portresi çizdiği, zarif üslubu ve dürüstlüğü ile en büyük rakiplerinin bile övgüsünü kazandığı ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE: BÜLENT ECEVİT VEFAT ETTİ

Türkiye gazetesi, sür manşetten verdiği haberde, Ecevit için “Türk siyasetine ‘ak güvercin’ ve ‘mavi gömlek’ fenomeni kazandıran Ecevit, ‘şair’ yanı ve ‘zarif üslubuyla’ da siyaset dünyasında farklılığını hep hissettirdi” denildi.

YENİ ŞAFAK: KARAOĞLAN’I KAYBETTİK

Ecevit’in ölüm haberini sür manşetten veren Yeni Şafak, Ecevit için, “Türk siyaset yaşamında ‘Karaoğlan’ olarak anılan Ecevit, Türkiye’nin son yarım asırlık dönemine damga vuran simge isimlerdendi” nitelendirmesinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!