Ecevit'in attığı temel imara aykırı

Güncelleme Tarihi:

Ecevitin attığı temel imara aykırı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 1998 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Bülent Ecevit'in dün temelini attığı Hacıbektaş Kültür Merkezi'nin, imar planına aykırı olduğu ileri sürüldü.

Hacıbektaş Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Özcivan, genel merkezi İstanbul'da bulunan Cem Vakfı'nın Kültür Merkezi yapmak istediği yerin, imar planında spor alanı olduğunu söyledi. Vakfın, imar planı değişikliği talebinde de bulunmadığını söyleyen Özcivan, ‘‘Spor kompleksi olarak ayrılan yere başka bir amaçla temel atılması imara aykırı’’ dedi.

Öte yandan 35'inci Geleneksel, 9'uncu Uluslararası Hacı Bektaş Veli'yi Anma etkinlikleri dün de sürdü. 'Kent Koşullarında Alevilik-Bektaşilik' konulu paneli Nejat Birdoğan yönetti, Hüsnü İyidoğan, Ali Balkız ve Hasan Kıyafet konuşmacı olarak katıldı.

Çilehane'de müzik ve semah gösterisi tekrarlandı. Buradaki etkinliklere sanatçılar Meriç Yerlikaya, Aşık Ereni, Grup Kutupyıldız, İsmail İpek, Ozan Şahsenem, Armağan Elçi, Muharrem Kaya, Ali Ekber Eren, Hasan Yükselir ve Yavuz Bingöl de katıldı.

Tokat Hubiyat Semah Ekibi gösteri yaparken, Ankara Sanat Tiyatrosu oyuncuları 'İnadına Yaşamak' oyununu sahneledi. Etkinlikleri izlemek üzere, gözaltında öldürülen gazeteci Metin Göktepe'nin anesi Fadime Göktepe de dün bir grup Emeğin Partisi üyesiyle Hacıbektaş'a geldi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!