Ecevit: PKK biter başka araç bulurlar

Güncelleme Tarihi:

Ecevit: PKK biter başka araç bulurlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 1999 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Bülent Ecevit, Türkiye'nin, bölge ülkelerinden gelecek belalara karşı hazırlıklı olması gerektiğini söyledi.

Ecevit, NTV'de İsmet Solak'ın programına katılarak, terör olayları ve iç politika ile ilgili soruları yanıtladı.

EYLEMLER BİTİŞ GÖSTERGESİ

Ecevit, şehirlerde yaşanan terör olaylarının PKK'nın zayıfladığının göstergesi olduğunu ifade etti. Ecevit, ‘‘Genç kızları canlı bomba haline getirdiler. Bu korkunç bir zulüm. Terörü sürdürmeye uğraşıyorlar. Tabii bir yere varmaları mümkün değil’’ dedi.

Ecevit, Öcalan'ın yargılanması aşamasında dışardan gözlemci sıfatıyla izlemek isteyen kişi ve kurullara izin verilmeyeceğini tekrarladı. Ecevit, ‘‘Türkiye yeni bitme devlet değildir. Sağlam devlet gelenekleri olan ülkedir. Adaletin, yargı organlarının bağımsızlığı konusunda en küçük bir kuşkuya yer yok’’ dedi.

GÜÇLENMEMİZİ İSTEMİYORLAR

Ecevit, Türkiye'nin jeo-politik açıdan dünyanın en kritik konumdaki ülkelerinden biri olduğunu belirterek, şunları şöyledi:

‘‘Türkiye'nin gücü ortaya çıkmaya başladı. Bu yalnız bazı bölge ülkelerini değil, Batı'daki müttefik ülkeleri de rahatsız ediyor. Müttefikimiz olan batılı ülkeler, Türkiye'yi kendi denetimleri, kontrolleri altında tutabilmek istiyorlar. Onun için bizim başımıza her zaman bölgeden veya bölge dışı ülkelerden birtakım belalar gelecektir. Bu PKK olayı bitecek. Ama bu biter, yarın bir başka bahane, araç bulunur. Bunlara karşı hazırlıklı olmalıyız. Bu Türkiye'nin büyüklüğünün ve gücünün bedeli.’’

Ecevit, seçim kampanyalarıyla ilgili olarak da ‘‘Türkiye'de bu seçime gelinceye kadar her birinde din tartışması, din istismarı ağırlık taşırdı. Bu seçim kampanyasında din istismarı da göz çarpmayacak ölçülere indirgendi’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!