Ece Ajandaları'ndan 100'ncü yıl sergisi

Güncelleme Tarihi:

Ece Ajandalarından 100ncü yıl sergisi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2009 14:32

Bir klasik haline gelen, Bülent Ecevit'ten İsmet İnönü'ye, Süleyman Demirel'den Turgut Özal'a kadar birçok ünlü ismin vazgeçemediği Ece Ajandaları 100. yılları şerefine “Gün Uzar Yüzyıl Olur” isimli bir sergi açtı.

Haberin Devamı

SERGİ AÇILIŞINDAN FOTOĞRAFLAR

/images/100/0x0/55eb2425f018fbb8f8adea61
2. Meşrutiyet Dönemi'nde Mehmet Sadık  Kağıtçı tarafından kurulan “Ece Ajandası”nın, 3. kuşak temsilcileri tarafından düzenlenen sergi, ajandanın basım-yayın şirketinde izlenime sunuldu.

Eski başbakanlardan Nihat Erim ile Muhiddin Arif Mardin ve Rubabe Ar'ın  ajandalarının da sergilendiği geceye, Erim'in torunu Lale Aytaman, Mardin'in kızı Betül Mardin ve Ar'ın kızı Canan Ar da katıldı. Ece Ajanda Basım-Yayın Şirketi yöneticisi Seydaki Gönen, 11 Kasım  1909'dan bu yana Ece Ajandaları ile bağlarını koparmayan müşterilerine teşekkür  etti. Geceye katılan tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Fatih Belediye Başkanı  Mustafa Demir de Ece Ajandaları'nı kullandıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından Demir ve Ortaylı sergiyi açtı. Geçmişten günümüze ulaşan ajandaların izlenime sunulduğu sergide en eski ajanda 1917 yılına ait. Eminönü'nde gerçekleşen sergi, 30 gün boyunca ücretsiz olarak gezilebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!