Ebüzziya'nın seramik evreninden

Güncelleme Tarihi:

Ebüzziyanın seramik evreninden
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2002 11:27

Seramik sanatçısı Alev Ebüzziya Siesbye'nin 1964'ten 2000'e kadar uzanan sanat serüvenini örnekleyen yapıtları, 16 Eylül'den itibaren Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde sanatseverlere sunuluyor. Avrupa ve Türkiye'deki çeşitli özel koleksiyonlardan derlenen yapıtların yeraldığı serginin başlığı "Bir Seramik Evreni /1964- 2000". Sergi 4 Kasım'a kadar sürecek.

Haberin Devamı

Ebüzziya Siesbye'nin yapıtlarında dikkat çeken ortak nokta 'zamansızlık'. "Sona ermeyen, kesintisiz sürüp giden şeyler beni çekiyor" diyor sanatçı "Zaman kavramı yok kafamda. Belki de insan sevgisine inandığım için.Çünkü insan bitmezse zaman da bitmez".

Anadolu'dan Mısır'a uzanan geniş coğrafyanın kültürel birikimi, Ebüzziya Siesbye'nin yapıtlarının en önemli esin kaynağı. Bunu "Sadeliği yaratan duyguyu sezip, ister istemez kendi işime akmasını istiyorum o duygunun" diyerek açıklıyor Alev Ebüzziya Siesbye.

Küratörlüğünü Haldun Dostloğlu'nun üstlendiği serginin mimari tasarımı ise  Nevzat Sayın'a ait. Sergi için hazırlanan Türkçe - İngilizce kataloğun metinlerini küratör Vibeke Woldbye ile Rotterdam Boijmans Van Beuningen Müzesi küratörlerinden Dorris U. Kuyken Schneider kaleme aldı.

Haberin Devamı

Türk ve İslam Eserleri Müzesi
Tel : 0 212 518 18 05

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!