eBay'deki vurgunla gelen 'lüküs hayat'

Güncelleme Tarihi:

eBaydeki vurgunla gelen lüküs hayat
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 12, 2004 14:05

İngiltere'de yaşayan 17 yaşındaki bir gencin ünlü online müzayede sitesi eBay'de yaptığı dolandırıcılık sayesinde biriktirdiği 45 bin sterlin (yaklaşık 120 milyar TL) ile lüks bir yaşam sürdüğü ortaya çıktı. Adı açıklanmayan genç 'tatlı' kazancıyla haftasonları arkadaşlarıyla New York'a uçup beş yıldızlı otellerde keyif yapmış.

Haberin Devamı

BBC'nin haberine göre, açık artırma yoluyla aslında olmayan eşyaları satan Newport'lu genç kazancını çeşitli bankalarda açtığı hesaplara geçirmiş. Son 13 ayda 100 eBay kullanıcısını 'çarpan' İngiliz dün çıkarıldığı mahkemede hakkındaki 21 suçlamayı kabul etti.

Polisin mahkemeye sunduğu bilgilere göre, haftasonları iki arkadaşıyla birlikte New York'a uçan genç geceleri limuzinle şehirde tur atmış. Manhattan üzerinde helikopterle turlayan genç dolandırıcı ve arkadaşlarıyla şehrin en güzel bölgesinde beş yıldızlı bir otelde konaklıyordu.

PAHALI CÄ°HAZLAR VE ELBÄ°SELER ALDI

Alışveriş de yapmayı ihmal etmeyen genç, son moda kıyafetler ve en gözde elektronik cihazlar satın almış. Polis gencin evinde yaptığı aramada bilgisayarlar, hi-fi donanımları ve düz ekran TV'ler buldu. Genç savunmasında eBay bağımlısı olduğu için kullanıcıları dolandırmaktan kendini alamadığını söyledi.

Haberin Devamı

Geç dolandırıcının eBay'daki ilanlarda aslında var olmayan cep telefonları, bilgisayar, fotoğraf makinesi ve video recorder pazarladığı belirtildi. Mahkeme, nasıl üstesinden geleceğine karar veremediği için davayı bir başka mahkemeye havale etti.

GÜVENLİ ÖDEME YÖNTEMLERİNİ SEÇİN

120 milyarlık soygunla ilgili olarak bir uyarı yayınlayan polis, eBay gibi siteleri sürekli kontrol altında tutmanın çok zor olduÄŸunu belirterek bazı insanların parasını ödedikleri eÅŸyaları alamadığına dikkat çekti. Kullanıcıları kendilerini korumaya çağıran yetkililer, doÄŸrudan banka transferi yerine güvenli ödeme yöntemlerinin tercih edilmesi gerektiÄŸini vurguladı.Â

Ä°lgili linkler:

eBay
BBC

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!