e-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş sayfası!

Güncelleme Tarihi:

e-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş sayfası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2015 23:58

e-Okul, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen ve eğitim sisteminde aktif rol verilen online sorgulama yapılan bir sistem olarak karşımıza çıkıyor. Velilerin çocuklarını daha yakından ve daha kısa sürede takip edebilmelerine imkan sağlayan e-Okul veli bilgilendirme sistemi, ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında okuyan öğrencilerin güncel eğitim verilerini kapsıyor. e-Okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır?

Haberin Devamı

Eğitimde digital dönemi başlatan e-Okul uygulaması ile veliler, internete bağlanabildikleri her yerden sadece birkaç dakika içerisinde en güncel öğrenci bilgilerini öğrenebiliyorlar. e-Okul veli bilgilendirme sisteminde; öğrencilerin notları, devamsızlık durumları gibi eğitim bilgileri güncel olarak yer alıyor. e-Okul veli bilgilendirme sistemi velilerin, çocuklarının öğrenim yaşamlarında aktif olarak yer almasını sağlarken, çocuğunun okuldaki güncel durumu ile ilgili ayrıntılı ve güncel bilgi almasına imkan tanıyor.

e-Okul veli bilgilendirme sisteminde öğrenci hakkında sunulan hizmetler arasında şunlar yer alıyor: Ders programları, devamsızlık bilgileri, not bilgisi, proje ödevi, kayıt alınması ve silinmesi, nakil bilgisi, karne notu, diploma notu.

Haberin Devamı

e-Okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır?

e-Okul veli bilgilendirme sisteminden yararlanmak için ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı sitesinden e-Okul uygulamasına giriş yapmanız gerekiyor. Portala girdikten sonra açılan sayfanın üst kısımda yer alan veli bilgilendirme sistemi giriş bölümündeki ilgili alanlar doldurulmalıdır. Bu bölümün doldurulması için bilgi sahibi olmak istediğiniz öğrencinin TC kimlik numarası ve okul numarası bilinmelidir. Bilgiler girildikten sonra resimdeki rakamlar yazan alana sistemde görülen rakamlar girildikten sonra giriş butonuna basılarak, sisteme giriş gerçekleştirilir.

e-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapmak için tıklayın.

BAKMADAN GEÇME!