E okul girişi nasıl yapılır? MEB e okul VBS'den öğrenci notu nasıl görüntülenir?

Güncelleme Tarihi:

E okul girişi nasıl yapılır MEB e okul VBSden öğrenci notu nasıl görüntülenir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2019 22:55

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hizmete sunulan e okul veli bilgileri ile giriş ekranı öğrenci ve velilerin gündeminde yer almaya devam ediyor. E okul VBS'den yazılı sınav sonuçlarından devam durumuna kadar hem veliler hem de öğrenciler bilgi sahibi olabiliyor. Peki, e okul girişi nasıl yapılır? E okul VBS'den öğrenci notu nasıl görüntülenir? İşte, e okul giriş ekranı ve konuyla ilgili ayrıntılar.

Haberin Devamı

İlk ara tatil sonrası yarıyıl tatili yaklaşırken, e okul giriş ekranı sıklıkla ziyaret edilmeye başlandı. E okul sistemine girmek isteyenler öncelikle "e-okul.meb.gov.tr" adresi bağlantısına tıklamalı ardından da okul numarası ve öğrencinin TC kimlik numarası bilgilerini doldurmalı. İşte, e okul sistemi girişi hakkında detaylar.

E OKULDAN HANGİ İŞLEMLER YAPILIR?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın e-Okul sisteminde öğrencinin okuduğu kitaplar, yazılı ortalamaları, öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık durumları, sınav bilgileri, merkezi sınavların başvuru ve tercih işlemleri, haftalık ders programı, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları da yer alıyor.

E OKUL SİSTEMİNE NASIL GİRİŞ YAPILIR?

E-Okul VBS'ye giriş yapmak için ilk önce "e-okul.meb.gov.tr" adresine giriş yapmanız ve ardından karşınıza çıkan ekrana sizden istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girmeniz gerekiyor. Bu bilgiler doğru girildiğinde sistem size ikinci bölümü açıyor. Bu bölümde ise öğrencinin kimlik bilgileri veya eğitim bilgileri istenmektedir. Nüfusa kayıtlı olduğu il, okuduğu sınıf gibi… Son olarak karşınıza çıkacak olan öğrencinin fotoğrafını doğru seçtikten sonra sistem kullanıma açılmaktadır.

Haberin Devamı

Tüm bu adımları eksiksiz yaptığınız takdirde, sisteme giriş yapabilir ve öğrencinin tüm not bilgileri, sınav tarihleri ve devamsızlık tarihlerini öğrenebilirsiniz. Ayrıca sistemde öğrencinin okuduğu kitaplar, yazılı ortalamaları ve daha birçok bilgiye ulaşmak mümkün.

E-OKUL VELİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

MOBİL UYGULAMA ÜZERİNDEN KOLAY YÖNETİM

Akıllı telefonların kullanımının sıklaşmasıyla birlikte kamu kurumlarının bu ilerlemeye adaptasyonu da gecikmedi. Mobil uygulama ile erişim kolaylığını öğrenci, veli ve öğretmenlere de sunan Milli Eğitim Bakanlığı, İOS ve Android kullanıcıları için E-Okul VBS uygulamasını erişime açtı.

E-OKUL ARTIK BİLDİRİM GÖNDERECEK

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ni yeniledi. Yaklaşık 50 milyon mobil cihaza kurulu e-Okul uygulamasının, MEB Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından yenilenen versiyonu hizmete girdi. Bakanlık tarafından tüm velilere ücretsiz olarak sunulan hizmet, bir öğrencinin okula kaydından başlayarak mezuniyetine kadar olan tüm süreçle ilgili bilgileri içeriyor. Mobil uygulama üzerinden e-Karne, şube yazılı ortalamaları, not, nakil, devamsızlık, merkezi sınav, takdir, teşekkür gibi alınan belgeler, haftalık ders programı bilgilerine kolayca ulaşılabiliyor.

Haberin Devamı

Bakanlık, mobil uygulamayla velilerin öğrencilerinin durumlarını kolayca takip edebilmelerini ve öğrenme sürecine etkin olarak katılmalarını hedefliyor. Yeniden tasarlanan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, kullanıcı deneyiminin kalitesini artırmasının yanında Android veya iOS kullanıcılarının alışık oldukları platforma özgü kullanıcı arabirimi standartlarıyla donatıldı. Sistemde, yeni bir uygulama olarak velilere bildirim gönderme özelliği kazandırıldı. Bildirim özelliğiyle öğrenci devamsızlıkları gibi bilgilerin anında velilere ulaştırılması sağlanacak. Uygulamayla eğitim süreçlerinin iyileştirilmesi ve devamsızlık oranlarının düşürülmesi hedefleniyor.

 

 

BAKMADAN GEÇME!