E-Devlet üzerinden BİMER başvuru sonucu sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

E-Devlet üzerinden BİMER başvuru sonucu sorgulama işlemi nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2016 14:27

BİMER başvuru işlemleri nasıl yapılır? BİMER başvuru sonucu sorgulama işlemi nasıl yapılır? Tüm sorularınızın yanıtı haberimizin devamında...

Haberin Devamı

BİMER; bilişim ve iletişim teknolojileri kullanılarak Başbakanlık tarafından hayata geçirilen, halkın öneri, istek ve şikayetlerini başvuru formu yardımıyla veya ALO 150 telefon hattından dosya oluşturarak iletebildiği bir merkezdir.

Başvuru işlemleri BİMER resmi sitesinden (http://www.bimer.gov.tr/) yapabilir. Ayrıca e-devlet üzerinden giriş yapılarak "Başbakanlık" sayfasında yer alan "Bimer Yeni Başvuru" sekmesinden ilgili adımları izleyerek öneri, istek ve şikayetlerinizi dile getirebilirsiniz.

BİMER başvuru sayfası için tıklayınız

E-Devlet BİMER başvuru sayfası için tıklayınız

150 telefon hattını arayarak da bulunduğunuz ile bağlı valilik halkla ilişkiler birimine otomatik bağlanabilir, öneri, istek ve şikayetlerinizi iletebilirsiniz. Böylelikle iletişim bilgileriniz kayıt edilir ve talebiniz Başbakanlık sistemine aktarılır.

Haberin Devamı

Mektup veya faks (0312 422 29 96) yoluyla da başvuru yapabilirsiniz. Başvuru yaparken dikkat edeceğiniz en önemli konulardan birisi açık adres, telefon numaraları gibi bilgilerin eksiksiz girilmesidir. Başvuru yaparken sisteme kayıt edilen isim ve soyisim bilgileri e-devlet sayfanıza düşmektedir. Bu aşamadan sonra e-devlet üzerinden başvuru sonucu sorgulama işlemini yapabilirsiniz.

BİMER başvuru sonucu sorgulama işlemi nasıl yapılır?

E-devlet üzerinden birçok işlemin yapılabileceği gibi BİMER başvuru takibinizi de yapabilirsiniz. BİMER’e yaptığınız başvurunun sonucunu e-devlet üzerinden giriş yaparak görebilirsiniz.

Öncelikle e-devlet üzerinden "Başbakanlık" sayfasına giriş yapınız. Ardından ‘’BİMER Başvuru Sonucu Sorgulama’’ bağlantısına tıkladığınız zaman BİMER'e yaptığınız tüm başvurular ekranda listelenecektir. Ekranda listelenen başvurunuzun sağ tarafında "Detay Görüntüle" butonuna tıkladığınızda yaptığınız başvurunun sonucunu görebilirsiniz. Ayrıca başvurunuzun ilgili birimlere ne zaman aktarıldığını da bu ekrandan görebilirsiniz.

E-Devlet BİMER sonuç sorgulama sayfasına giriş için tıklayınız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!