E-Devlet İnternet Sitesine Giriş Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi:

E-Devlet İnternet Sitesine Giriş Nasıl Yapılır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2015 12:48

E-devlet nedir? E-devlet ne işe yarar? E-devlet nasıl kullanılır? gibi sıkça sorulan merak edilen sorular, tüm resmi ve bürokratik işlerin halledilebileceği e-devlet sistemi hakkında öğrenmek istedikleriniz haberin detaylarında…

E-devlet Nedir ve Ne İşe Yarar?

Haberin Devamı

E-devlet sistemi, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına devlet tarafından sunulan hizmetlerin online olarak elektronik ortamda verilmesi demektir. Bu yöntem ile hızlı, kolay, güvenli ve etkin bir biçimde hizmet verilmesi amaçlanmaktadır. Günümüzde her kurumun kullanmaya başladığı e-devlet sistemi sayesinde iletişim teknolojileri aracılığı ile bürokratik işlem yükünün hafiflemesi ve vatandaşa daha kaliteli bir hizmet sunulması hedeflenmektedir.

E-Devlet İnternet Sitesine Giriş Nasıl Yapılır

E-devlet Sistemine Nasıl Giriş Yapılır?

E-devlet işlemlerini yapabilmek için öncelikle e devlet sistemi internet adresine girmeniz gerekmektedir. Bu sitede T.C. kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizi yazarak sisteme giriş yapabilirsiniz. E-devlet şifreniz yok ise daha önce şifre almanız zorunludur. Şifre aldıktan sonra kimlik humaranız ve şifrenizi girip sayfanın sağ alt köşesinde bulunan ‘Sisteme Giriş Yap’ butonu ile işlemi başarılı bir biçimde gerçekleştirebilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!