e-Devlet araç sorgulama hizmetleri nelerdir?

Güncelleme Tarihi:

e-Devlet araç sorgulama hizmetleri nelerdir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2016 13:18

e-Devlet’in online araç ve plaka sorgulama işlemleri sayesinde, vatandaş sorgulamak istediği araca ait hasar ve sigorta poliçe bilgilerine kolay ve pratik bir şekilde erişebiliyor.

Haberin Devamı

e-Devlet uygulamasında vatandaşın öğrenebildiği bilgiler arasında araç sorgulama yer alıyor. Sorgulama yapabilmek için aracın plakasının bilinmesi yeterli. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün dijital platformda sunduğu online araç ve plaka sorgulama işlemleri sayesinde, vatandaş sorgulamak istediği araca ait hasar ve sigorta poliçe bilgilerine kolay ve pratik bir şekilde ulaşabiliyor. www.turkiye.gov.tr adresinden Emniyet Genel Müdürlüğü kategorisi içerisindeki araç sorgulamaya erişim sağlayan vatandaş, sisteme kullanıcı adı ve şifresi ile giriş sağlayabiliyor.

e-Devlet sisteminde Emniyet Genel Müdürlüğü kategorisi içerisinde; araç sorgulamanın yanı sıra sürücü belgesi ceza puanı sorgulama, sürücü belgesi iptal bilgisi sorgulama, adıma tescilli araç sorgulama, araç plakasına yazılan ceza sorgulama, sürücü belgesi ve şahıslara yazılan ceza sorgulama hizmetleri ve  de sunuluyor.

Haberin Devamı

Kimlik doğrulama işlemi ile birlikte güvenli bir şekilde sisteme giriş yapabilen vatandaş, kamu kurumlarının tüm dijital hizmetlerini kullanarak kamu işlemlerini hızlı ve kolayca gerçekleştirebiliyor. ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ 4 farklı yüksek güvenlikli giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanılarak giriş yapılıyor.

E-DEVLET ŞİFRESİ İLE ARAÇ SORGULAMA

e-Devlet sistemine giriş yapmak için ilk olarak www.turkiye.gov.tr adresine girilmelidir. Daha sonra ise açılacak olan ekranın sol kısmında yer alan e-Hizmetler sekmesine tıklanmalıdır. Bir sonraki adımda ise e-Hizmetler kategorisinde yer alan harflerden işlem yapılacak kurumun baş harfini bulup tıklayınız. Bu işlem hızını arttıracak. Araç sorgulama Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde yer aldığı için “E” harfi tıklanmalıdır.

Bu işlemi de tamamladıktan sonra kurumun başlığı altında yer alan araç sorgulama işlemi seçilmelidir. Seçim yaptıktan sonra ise açılacak ekrandaki “kimliğimi şimdi doğrula” butonuna basılmalıdır. Bu butona bastıktan sonra ise açılacak ekranda ilgili kısımlara TC kimlik numarası ve e-Devlet şifresi girilmelidir. Bu işlemi de yerine getirdikten sonra son olarak araç sorgulama butonunun içine araç plaka bilgisi girilerek, araç sorgulama işlemi yapılabiliyor.

Haberin Devamı

e-Devlet şifresi yoksa sisteme giriş yapılamaz. Sistemden yararlanmak ve işlem yapmak için e-Devlet şifresi olması gerekiyor. Şifre TC kimlik kartı ile PTT şubelerinden 2 TL ücret karşılığında alınıyor. PTT şubesinden TC kimlik kartınıza tanımlı E-Devlet şifresi verilecek. Sisteme ilk girdikten sonra bu şifre değiştirilmelidir. Şifresini unutan vatandaşlar, PTT şubesinden yeni şifre almalıdır.  

ARAÇ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN.

BAKMADAN GEÇME!