DYP'den Baykal'a Başbakanlık önerisi

Güncelleme Tarihi:

DYPden Baykala Başbakanlık önerisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 1997 00:00

Haberin Devamı

Anasol-D hükümetinin ömrünü tamamladığını ileri süren DYP'liler, yeni koalisyon için CHP'ye yanaşıyor. DYP'li Gölhan, DYP-CHP hükümetinin RP'nin dış desteğiyle kurulabileceğini belirtirken, ‘‘Baykal'ın başbakanlığı da konuşulabilir’’ dedi.

Hükümetin uzun ömürlü olmayacağı görüşünü savunan DYP, bir seçim hükümetinde koalisyon ortaklığı için CHP'ye kapı araladı. DYP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Gölhan, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, hem siyasal, hem de ekonomik konularda büyük zikzaklar çizen hükümetin şubat ayına kadar zor dayanacağının anlaşıldığını iddia etti.

Gölhan, yalnızca seçim ve uyum yasalarını çıkarmayı hedeflemek ve ‘‘Mayıs ayında seçim yapmak’’ kaydıyla CHP ile hükümet ortaklığına girebileceklerini söyledi. Bu konuyu CHP yöneticileriyle görüşmediklerinin altını çizen Gölhan, ‘‘Bu konuda ne GİK, ne Meclis Grubu, ne de Başkanlık Divanı'nın kararı var. Ben kişisel olarak sesli düşünüyorum’’ dedi.

Gölhan, bu zihin cimnastiği çerçevesinde, DYP-CHP Hükümeti'ni RP'nin dışardan destekleyebileceğini, Deniz Baykal'ın başbakanlığının da konuşulabileceğini ifade etti. DYP Grup Başkanvekili Turhan Güven de Hürriyet'e yaptığı değerlendirmede, partisinin CHP'ye hükümet önerisinden haberi olmadığını vurguladı. Güven, ‘‘CHP'li Ali Topuz'la oturup koalisyon pazarlığı yaptığım haberleri dahi yayıldı. Bu haberlerin hiçbirisi doğru değil’’ dedi.

DYP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Ekinci de Anasol-D Hükümeti'nin ömrünü tamamladığını ve bir seçim hükümeti kurulması gerektiğini söyledi. Ekinci, kurulacak bir seçim hükümetinde özveriye hazır olduklarını söyleyerek, çeşitli koalisyon formüllerine açık oldukları mesajını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!