DYP konvoyundaki kazada karar: Sanığın cezai ehliyeti yok

Güncelleme Tarihi:

DYP konvoyundaki kazada karar: Sanığın cezai ehliyeti yok
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2006 11:51

Sinop'un Dikmen İlçesi'nde meydana gelen ve 7 kişinin ölümü, 5 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan trafik kazasının sanığının cezai ehliyetinin olmadığına karar verildi.

Sinop Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada sanık Reşat Nart Özdamar'ın (23) yargılanmasına devam edildi.

Kasten adam öldürmek suçundan yargılanan sanık hakkında Adli Tıp Genel Kurulu'nca hazırlanan raporun mahkemeye ulaşması üzerine, sanık ve müdahil avukatları tarafından rapor hakkında görüşler bildirildi.

Sanık avukatı, “Sanığın suçu işlediği sırada fiilin anlam ve sonuçlarını algılayamayacak durumda olduğu” yolundaki raporun kabul edilmesini talep ederken, müdahil avukat ise rapora itiraz ettiklerini bildirdi.

Daha sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, rapor içeriğini dikkate alarak sanığın cezai ehliyetinin olmadığına karar verdi. Heyet, sanığın tahliyesini ve güvenli bir sağlık kuruluşunda tedavi altında tutulmasını da kararlaştırdı.

Bundan sonraki süreçte sanık Özdamar, tedavi göreceği hastanenin sağlık kurulu tarafından yapılacak değerlendirmeyle belirlenecek bir süre içinde tedavi altında bulunacak.

OLAY

Reşat Nart Özdamar yönetimindeki otomobil, 2003 yılı Aralık ayında DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ı beklemek üzere yol kenarında konvoy oluşturan partililere çarpmış, olayda 7 kişi ölmüş, 5 kişi yaralanmıştı.

Sinop Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Özdamar, psikolojik tedavi gördüğü gerekçesiyle bugüne kadar duruşmalarda esasa yönelik bir savunma yapmadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!