DYP heyeti Van'da

Güncelleme Tarihi:

DYP heyeti Vanda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2006 16:00

DYP Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Nedim Bilgiç başkanlığındaki 5 kişilik heyet, kuş gribi vakasıyla ilgili incelemelerde bulunmak üzere Van'a geldi.

Bilgiç, İl Teşkilatı Binası'nda yaptığı basın açıklamasında, Van'a gelişlerindeki amaçlarının hükümetin işini zorlaştırmak, 70 milyon insanın sağlığını ilgilendiren bir durum üzerine siyaset yapmak olmadığını dile getiren Bilgiç, Van'da ve Doğubayazıt'ta incelemelerde bulunmayı amaçladıklarını ifade etti.

Heyetteki doktorların hazırladığı bilgilendirici broşürlerin vatandaşlara verileceğini kaydeden Bilgiç, “Buraya gelirken bizler parti olarak neler yapabiliriz düşüncesiyle geldik. Geniş çaplı bir çalışma yaptık. Bunu vatandaşlarla paylaşacağız. Biz bu olayı önemsiyoruz” dedi.

Kuş gribiyle ilgili bir ihmalin söz konusu olduğunu savunan Bilgiç, 8 ay önce Van'ın Erciş İlçesi çevresinde av hayvanlarının topluca öldüğünü, bunun daha sonra kümes hayvanlarının ölümüyle sonuçlandığını kaydetti.
Bu olayların Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın kayıtlarında bulunması gerektiğini, bu durumla ilgili ne gibi tedbirlerin alındığını bilmediklerini belirten Bilgiç, Erciş İlçesi'nin göçmen kuşların güzergahında olduğunu bilmeyen kimsenin bulunmadığını söyledi.
Geçen yılın kuş gribi vakalarında önemli bir dönüm noktası olacağının önceden bilindiğini, bu yılın bir “alarm” yılı olarak algılandığını ifade eden Bilgiç, başta Avrupa ülkeleri ve Çin'in bu nedenle “tamiflu” ilacını firmalarından önceden temin ettiklerini kaydetti.
Hükümetin 4 ay önce Balıkesir'in Manyas İlçesi'nde meydana gelen kuş gribi vakasından sonra ülke genelinde tedbir almadığını öne süren Bilgiç, şöyle konuştu:
“Belki Manyas'taki olaydan sonra tedbir alınsaydı bu olaylar olmaz veya bu boyuta ulaşmazdı. Köylerde ve kentlerde tedbirler alınmalı. Vatandaşlar kümes hayvanlarıyla iç içe. Bunu bir yaşam tarzı haline getirmiş. Tabii ki bu onun geçim kaynağı. Bunun bir de ekonomik boyutu var. Çok sayıda vatandaş kanatlı hayvan sektöründen geçimini sağlıyor. Burada hastaneyi ziyaret edeceğiz. Daha sonra Doğubayazıt'ta incelemelerde bulunacağız. İncelemeler sonrasında partimize sunulmak üzere bir rapor hazırlayacağız.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!