DVD'de yeni teknoloji

Güncelleme Tarihi:

DVDde yeni teknoloji
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2002 15:12

Dünyaca ünlü dokuz elektronik şirketi, yeni DVD teknolojisi Blue Laser'i tanıttı. Aralarında Sony, Philips, Pioneer'ın da bulunduğu şirketlerin ortaklaşa geliştirdiği Blue Laser DVD'lerde, mevcut DVD'lerden altı kat daha fazla bilgi saklanabiliyor. Bir DVD'de en fazla 133 dakikalık film bulunurken, yeni DVD'de 13 saatlik kayıt yapılabiliyor.

Haberin Devamı

BBC'nin web sitesinde yer alan haberde, uzun saatler kayıt yapılabilen DVD ile, kullanıcıların TV dizilerini ya da şovları kaydetme imkanı bulacağı belirtiliyor.

Yeni teknolojiyi geliştiren dokuz şirket, Blue Laser DVD'lerin bütün dünyada kullanılacak standart bir format haline gelmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Yeni diskin 27 gigabyte bilgi saklayabildiği, bugünkü DVD'lerde ise bu rakamın 4.7 gigabyte olduğu belirtiliyor.

MAVİ LAZERLİ YENİ TEKNOLOJİ
Yeni format DVD'lerde bilgi mavi lazer ışığıyla diske kaydedildiği için, disklere "Blue Laser DVD" adı veriliyor. Sony, Matsushita, Philips, Samsung, LG, Thomson, Hitachi, Pioneer ve Sharp'ın ortak projesi yeni DVD'lerin gelecek yıl piyasada olması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!