Düzce’de 4 yangında 35 hektarlık alan yandı

Güncelleme Tarihi:

Düzce’de 4 yangında 35 hektarlık alan yandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2010 10:33

DÜZCE’de dün çıkan 4 orman yangını gece boyu süren çalışmalar sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü. Bolu Orman Bölge Müdürü Sırrı Köstereli, yangınların 35 hektarlık alanda etkili olduğunu, kuruyan yaprakların yandığını söyledi.

Dün Kurtsuyu mevkii, Çilimli İlçesi Kırkharman, Beyköy Beldesi’ne bağlı Uğur Köyü ve Akçakoca’ya bağlı Dadalı Köyü’nde ormanlık alanda yangın çıktı. Yangının en etkili olduğu yer ise Kurtsuyu bölgesi oldu. Kuruyan yaprakların alev alması sonucu çıkan yangın rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Düzce, Bolu, Zonguldak ve Sakarya’dan arazözler ve itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Sabaha kadar süren çalışmalar sonucunda yangınlar kontrol altına alınarak söndürüldü. Ekipler bölgede soğutma çalışmalarına devam ediyor.
Bolu Orman Bölge Müdürü Sırrı Köstereli, çıkan yangınlarda yaklaşık 35 hektarlık alanın yandığını söyledi. Köstereli, “Kuruyan yaprakların alev alması sonucu yangınlar çıktı. Tahminen yaklaşık 35 hektarlık alanda çıkan örtü yangını söndürüldü. Ağaçlar çok fazla zarar görmedi. Ekiplerimiz yangının ne kadarlık bir alanda etkili olduğunu kesin olarak belirlemek için çalışıyorlar” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!