Duvarı, yanlış anlama yıkmış

Güncelleme Tarihi:

Duvarı, yanlış anlama yıkmış
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 1999 00:00

Haberin Devamı

Yanılgılar, yaşamın akışını değiştirebilecek inanılmaz sonuçlara sürükleyebiliyor insanları... Aylık kültür dergisi Bütün Dünya'daki yazıda, yanlış anlamaların insanoğlunu ne türden sonuçlara götürebileceğini gözler önüne seriyor. Çoğu zaman da yanlışlıklardan geriye dönüşünün olmayışı, tüm gerçeklerin üzerinde ağırlığını hissettiriyor.

Berlin Duvarı, bir dönemin sonu oldu

BBC Televizyonu'nun hazırladığı bir belgeselde, Berlin Duvarı'nın Doğu Alman yetkililer arasındaki yanlış anlama yüzünden yıkıldığı öne sürüldü. Sovyetler Birliği'nin son Devlet Başkanı Mihail Gorbaçov'un da konuk olduğu belgeselde, Politbüro Sözcüsü Günter Schabowski'nin ‘Vize alan Batı’ya geçebilir' sözünün ‘Herkes, Batı’ya geçebilir' diye aktarıldığı ve bunun üzerine de halkın tarihi Brandenburg Kapısı'na yığıldığı anlaşıldı. Nöbetçiler, muazzam kalabalığı önleyemedi ve onbinlerce Doğu'lu Batı'ya akın etti. Ardından duvar yıkıldı.

Ölen kardeşinin yerine geçti, görme özürlü yengesiyle 31 yıl aşadı

ABD'nin Kansas Eyaleti'nde görme engelli, milyoner Hanna Strauber, kalbinden rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldıktan hemen sonra kocası Hans, evde kalp krizi geçirerek öldü. Hans'ın kardeşi Horst, hastanede yatan Hanna'yı ziyaret etti ve kocasının trafik kazası geçirdiği için gelemeyeceğini söyledi. Uyanık Horst, Hans'ın yerine geçerek, taburcu olacağı gün Hanna'yı almaya gitti. Ağabeyinin giysilerini giyen ve parfümünü süren Horst'tan şüphelenmeyen Hanna, 31 yıl boyunca kayınbiraderiyle beraber yaşadı. Horst'un ölümünden sonra olay ortaya çıkınca, Hanna evliliklerinin hiç de kötü olmadığını söyledi.

Soyadı Marx olunca FBI'ın takip listesine girdi

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI), bir dönem insanları gülmekten kırıp geçiren ünlü komedi topluluğu Marx Kardeşler'den Groucho Marx'ı, komünist olduğu gerekçesiyle 1950 ve 60'lı yıllarda bir gölge gibi izlediği ortaya çıktı. FBI'ın, Marx'tan Marksizm'in kurucularından Karl Marx ile aynı soyadını taşıdığı için kuşkulandığı ortaya çıktı. Türkiye'de Arşak Palabıyıkyan adıyla tanınan Marx, 1977'de 82 yaşında hayata veda ettiğinde FBI tarafından hakkında hazırlanan dosya, 200 sayfaya ulaşmıştı.

Karadenizli kalpazan bilete ‘Trabsonspor’ yazınca yakalandı

Sahte bilet basmaya kalkışan Karadenizli kalpazanların foyası, garip hataları yüzünden kısa sürede ortaya çıktı. Aldığı biletten kuşkulanan bir taraftar, bileti gazetecilere gösterince kafadarlar, yakayı ele verdi. Maraton tribünü biletinde (Trabzonspor) yerine (Trabsonspor) yazıyordu.

Görücü usulü evlenen Mısırlı'ya 45'lik gelin kazığı

Mısır'da bir genç, 18 yaşındaki bir kıza aşık oldu. Kızı ailesinden

isteten ve başlık parasını da hemen ödeyen genç, Mısır geleneklerine göre evlenene kadar bir daha gelin adayını görmedi. Damat, düğünün ardından odasına çekildi, gelinin yüzündeki tülü kaldırınca inanılmaz bir yanılgıya düştüğünü anladı. Zira, karşısında 45 yaşında çok çirkin bir kadın vardı. Talihsiz damat şok geçirdi.

Soyağacını 30 yıl araştırdı evlatlık olduğunu öğrendi

İngiltere'nin Standish Kasabası'nda Ian Lewis adlı bir kişi, kökeni 17. Yüzyıl'a değin uzanan ailesinin soyağacını ortaya çıkarmak için 30 yıl boyunca araştırma yaptı. Bütün Britanya'yı dolaşan Ian Lewis, sayısı 2 bini aşan akrabasıyla görüştü. Ne var ki Lewis, kitabının bitmesine az bir süre kala 30 yılını bir kalemde silen korkunç bir sürprizle karşılaştı. Kitabını baskıya hazırlayan Lewis, asıl adının David Thornton olduğunu ve bir aylıkken Lewis Ailesi’ne evlatlık olarak verildiğini öğrendi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!