Düşen helikopterde şehit olan askerler için tören düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Düşen helikopterde şehit olan askerler için tören düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2006 12:01

Erzincan'da düşen helikopterde şehit olan askerler için tören düzenlendi.

3. Ordu Komutanlığı'nda düzenlenen törende, kazada şehit olan Topçu Albay Ömer Bora, Piyade Yarbay Suat Coşkun Alp, Kara Pilot Yüzbaşı Yusuf Ziya Erten, Kara Pilot Teğmen Rafet Özsoy ve Teknisyen Astsubay Fatih Ayhan'ın cenazeleri ambulanslarla tören alanına getirildi.

Törende saygı duruşunda bulunulmasının ardından, şehitlerin özgeçmişleri okundu.

Şehit Yarbay Coşkun Alp'in kız kardeşi Yaşar Türkmen, tören sırasında fenalık geçirdi. Tören alanında bekleyen sağlık ekibinin müdahale ettiği Türkmen, daha sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Törende gözyaşlarını tutamadığı görülen Şehit Albay Bora'ın oğlu Berker Bora'yı da subaylar teselli etmeye çalıştı.
Törene, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Orhan Yöney, Erzincan Valisi Ali Güngör, Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, AK Parti Erzincan Milletvekili Tevhit Karakaya ile diğer yetkililer katıldı.

Törenin ardından Albay Bora'nın cenazesi Amasya'ya, Yarbay Coşkunalp'in cenazesi Ankara'ya, Yüzbaşı Erten, Teğmen Özsoy ve Astsubay Ayhan'ın cenazeleri de Malatya'ya gönderilmek üzere havaalanına götürüldü.

Malatya 2. Kara Havacılığı Komutanlığı'nda düzenlenecek ikinci bir törenin ardından, Yüzbaşı Erten'in cenazesinin Ankara'ya, Teğmen Özsoy'un cenazesinin Bursa'ya ve Astsubay Ayhan'ın cenazesinin Konya'ya gönderileceği bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!