Duruşmada tartıştığı hâkime ret istemi

Güncelleme Tarihi:

Duruşmada tartıştığı hâkime ret istemi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2012 00:00

Ergenekon davasından tutuklu CHP milletvekili Mustafa Balbay, önceki günkü duruşmada tartıştığı Hâkim Sedat Sami Haşiloğlu için reddi hâkim talebinde bulundu.

Haberin Devamı

Balbay’ın avukatlarınca mahkemeye verilen dilekçede, Haşiloğlu için şu iddialarda bulunuldu: “17 Aralık 2012 tarihli celsede ise Üye Hâkim Sedat Sami Haşiloğlu, tutuklu sanık Mustafa Balbay’ın konuşmasını kesmek suretiyle, ‘sanıkların kendilerine verilen hakkı kötüye kullandılar’, ‘sanıkların sözleri ile hâkimleri tahkir ettiler’, ‘köşe yazarı gibi konuşma yapıyorsunuz’, ‘milletvekili sıfatınızı kullanacağınız yer mahkeme kürsüsü değil’ vb. değerlendirmelerde bulunmuştur. Basın mensuplarına beyanatta bulunurcasına açıklamalar yapmıştır. Bu sözler Haşiloğlu’nun tarafsızlığını ortadan kaldırmıştır.”

YASADIŞI KAYIT İDDİASI

Ergenekon davası avukatları, savcının mütalaasını açıklayacağının duyurulduğu 13 Aralık duruşmasındaki gelişmeler nedeniyle de hem Haşiloğlu hem de Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese hakkında reddi hâkim talebinde bulundu. Avukatlar Özese’yi, “İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal’ı duruşma salonundaki kameralarla yasadışı olarak kayda almakla” suçladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!