Dursun Çiçek cezaevinde emekli olmak istemiyor

Güncelleme Tarihi:

Dursun Çiçek cezaevinde emekli olmak istemiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2011 21:37

İRTİCAYLA Mücadele Eylem Planı" diye adlandırılan belgeye ilişkin görülen davada yargılanan Albay Dursun Çiçek, 30 Ağustos 2011’de emekli olacağını belirterek, "31 yıl hizmet verdiğim bir kurumdan cezaevinde veda etmeyi sizin vicdanınıza bırakıyorum" dedi.13 aydır tutuklu olduğunu belirten Çiçek, tahliyesine karar verilmesini istedi.

Haberin Devamı

Talep alındığı sırada konuşan tutuklu sanık Deniz Piyade Albay Dursun Çiçek, dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Genelkurmay İkinci Başkanı Hasan Iğsız ile Genelkurmay Başkanlığı İç Güvenlik Harekatı Daire Başkanı Mustafa Bakıcı’nın tanık olarak dinlenmesi talebini yineledi. 30 Ağustos 2011’de emekli olacağını anımsatan Çiçek, "31 yıl hizmet verdiğim bir kurumdan cezaevinde veda etmeyi sizin vicdanınıza bırakıyorum" diye konuştu. Gizli tanık Efe’nin maddi delile dayanmayan yalan ve iftiralarını 2 gün boyunca dinlediklerini söyleyen Çiçek, davaya müdahil olan iktidar partisinin Silivri’ye gelerek kendilerine sorular sorması gerektiğini söyledi. İktidar partisinin davalara gelmeyecekse onurlu bir şekilde davranarak müdahil olma dilekçelerini geri çekmelerini istediğini ifade eden Çiçek, bu konuyla ilgili aylardır iktidar partisine dilekçe yazdıklarını, ancak herhangi bir cevap verilmediğini belirtti.

ERZİNCAN’A GİTMEDİĞİMİ DEVLETİN RESMİ ORGANLARI KANITLADI

Devletin resmi organlarınca Erzincan’a gitmediğinin defalarca kanıtlandığını dile getiren Çiçek, Gizli tanık Efe’nin yalan beyanları nedeniyle 13 aydır tutuklu bulunduğunu söyledi. Gizli Tanık Efe’nin duruşmalardaki ifadesine dikkat çeken Çiçek şöyle konuştu: "Gizli tanık Efe yalan söyleme dersini iyi çalışmadığı için, resmi elbisemin rengini hatırlamayacak kadar hafızası zayıf. Hiç tanımadığı bir kişiyi bir yıl sonra resimden teşhis ederek Giness Rekorlar Kitabına girmeyi hakkediyor."

TSK’YA GÜVEN AZALDI

Gizli Tanık Munzur’un duruşmalara gelmediğine dikkat çeken Çiçek,"Yalanlarına devam edemeyeceğini anlayan bu gizli tanık, rapor alarak gelmedi. Mahkeme kararına rağmen gelmeyen bu kişinin duruşmaya getirilmesini istiyorum" dedi. Balyoz davasından da bir listede adının geçmesi nedeniyle tutuklu bulunduğuna dikkat çeken Çiçek, "Ürettikleri sahte belgeler ve taklit imza ile masum insanları hedef alan suç çetesi sahtekarlıklarına devam ediyor. Gerçek suç şebekesinin delil karatma ve sahte yeni deliller üretme şüphesini kim önleyecek? Adil ve dürüst yargılama için tarafsız ve bağımsız olması gereken mahkeme bu konuda bir karar alacak mı" diye sordu. TSK’ya güvenin yüzde 90’dan yüzde 20’ye kadar indiğinin belirten Çiçek, "Amaç hasıl oldu. Operasyon hedefine ulaştı. Daha nereye kadar yıpratacaksınız. Yüzde sıfıra mı indirmeye çalışıyorlar" şeklinde konuştu. Duruşmaya ara verildi.

Haberin Devamı


TAHLİYE TALEPLERİ REDDEDİLDİ

Mahkeme heyeti, sanıklar Albay Dursun Çiçek, Deniz Yıldırım ve Avukat Serdar Öztürk’ün tahliye taleplerini reddetti. Dosya kapsamında tanık beyanlarını, belgeleri, raporları ve sanıkların delilleri karartma ihtimalini göz önünde bulunduran mahkeme heyeti, sanıklar Dursun Çiçek, Serdar Öztürk ve Deniz Yıldırım’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Ancak mahkeme heyeti başkanı Köksal Şengün, sanıklar Dursun Çiçek, Serdar Öztürk ve Deniz Yıldırım’ın tahliye edilmesi yönünde oy kullandı. Ancak bu sanıkların oy çokluğuyla tahliyesine karar verilmedi. Avukatların sözlü ve yazılı taleplerini celse arasında değerlendirilmesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 1 Ağustos 2011’e erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!