Durmuş için kum düşürüyor dediler

Güncelleme Tarihi:

Durmuş için kum düşürüyor dediler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2009 00:30

Türkiye’de domuz gribinin ilk kurbanı 29 yaşındaki Mustafa Güneş ile dördüncü kurbanı 27 yaşındaki Durmuş İlhan aynı işi, hastanede temizlik işçiliği yapıyordu.

Haberin Devamı

Güneş’in ailesinden sonra İlhan’ın ailesi de kendilerine hastalıkla ilgili bilgi verilmediğini ve ihmalin söz konusu olduğunu iddia etti.

DOMUZ gribi nedeniyle yaşamını yitiren Durmuş İlhan (27), Devlet Demiryolları Hastanesi’nde temizlik işçisi olarak çalışıyordu. Siteler Ulu Camii’nde kılınan öğle namazının ardından Karşıkaya Mezarlığı’nda toprağa verilen İlhan’ın dayısı Sinan İlhan, şunları söyledi: “Tek sorunun domuz gribi olduğunu düşünmüyoruz. Yeğenime hastalığı kaptıktan sonra çalıştığı hastanede yanlış teşhis konulmuş. Ona ‘Kum düşürüyorsun’ dediler ve 10 tane iğne verdiler. Yeğenim bu iğnelerden birini olduktan sonra morardı ve halsizleşti. Durumu ağırlaşınca Numune Hastanesi’ne kaldırdık. Orada ‘Bu iğneleri kim verdi’ diye sordular. Çünkü yeğenim kum dökmüyormuş, domuz gribiymiş. Bu iğneyi olmasaydı belki hâlâ yaşıyor olacaktı. Yeğenim, bu hastalığın ilk kurbanı olan Mustafa Güneş’in arkadaşıydı. Aynı kaderi paylaştı. Durmuş evlendikten sonra üç yıl boyunca çocuğu olması için uğraştı. Şimdi sekiz aylık bebeği var ama artık onun bir babası yok. Eşi çalışmıyordu. Kendisi de sadece 530 lira maaş alıyordu.”

Durmuş İlhan’ın dayısı Sinan İlhan, Devlet Demiryolları Hastanesi’ne “yanlış teşhis”, Numune Hastanesi’ne ise İlhan’a ait raporları sakladıkları iddiasıyla dava açacaklarını söyledi.

Henüz şikâyet yok

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Seraceddin Çom ise “İlhan’ın, yanlış teşhis kurbanı olduğu ve mikrobu hastanede kaptığı”na ilişkin kendilerine bir şikayet ulaşmadığını söyledi. Çom, bu konuda şikayet başvurusu olması durumunda soruşturma açılacağını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!