Dünyaya açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Dünyaya açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kaprol'un kreasyonu paristen sonra şimdi de Newyork ve Japonya'da

Genç modacı Arzu Özbakış Kaprol, New York ve Japonya'da ‘‘No2’’ adını verdiği 32 parçadan oluşan 1998 ilkbahar-yaz koleksiyonunu satışa sunmaya hazırlanıyor. ‘‘No2’’ adını taşıyan yaz serisinin özelliği kumaşlarındaki piliseler. Kaprol, bu piliseleri kendisi üretiyor. Şifon ve organze kumaşlardan pilise makinesinde yapılan koleksiyon hiç ütü gerektirmiyor, kırışmıyor ve çift taraflı olarak giyilebiliyor. Isı ile bambaşka bir formata giren kumaşların ipliği ise bükümlü polyester. Koleksiyonda karamsar ve canlı renkler bir arada; çivit mavi, eflatun, turuncu, kırmızı, yeşil tonları, sarı, kahverengi, bordo, gri gibi tüm renkler.

Bu koleksiyonun en önemli özelliği ise sade ve dikkat çekici olması. Arzu Özbakış Kaprol'un önümüzdeki yaz sezonu için planı ise Nişantaşı'nda bir showroom açarak yaz koleksiyonunu bir defile ile tanıtmak. Başarılı dizaynır ‘‘No2’’ adını verdiği yaz koleksiyonunu ‘‘Şişman ya da zayıf olmanız önemli değil. İçinizdekini dışarı çıkaracak sade, ama çok karakteristik hiçbir şeyi gizlemek zorunda kalmayacağınız bir koleksiyon’’ diye tanımlıyor.

Mimar Sinan Üniversitesi Moda-Konfeksiyon Bölümü'nden mezun olan ve Beymen Academia ve İTKİB'den aldığı ödüller sayesinde dünyadan sadece 5 öğrencinin kabul edildiği bir sınıfta okuyarak Paris American Academy'den mezun olan Kaprol, bütün kreasyonlarını Nişantaşı'nda Artolia ismiyle kurduğu stüdyosunda hazırlıyor. 1993 yılında Beymen Academia'da ‘‘Atlantis Koleksiyonu’’ ile özel kostüm ödülü, 1994 yılında İTKİB'de ‘‘Sentez koleksiyonu’’ ile mansiyon ve 1995 yılında yine Beymen Academia'da ‘‘Dekonstrüksiyon Koleksiyonu’’ile büyük ödülü aldı. Bugüne kadar Pierre Cardin iç çamaşırı koleksiyonu, iki yıl boyunca Beymen Mağazalarında kişisel koleksiyon, Desa giysi ve aksesuar koleksiyonu hazırlayan genç modacı, Çarşı mağazaları bayan ve erkek koleksiyon tasarım ve danışmanlığı, Sevil Giyim, C&A ve Quelle gibi çok sayıda ihracatçı firma için koleksiyon tasarım ve danışmanlığı yaptı.

Yurtdışında hiçbir fuara katılmadan butiklerden sipariş almayı başaran Arzu Özbakış Kaprol ‘‘No1 ve No2’’ adını verdiği günün her saatinde giyilebilen, zamansız ve mekansız bir koleksiyon olarak nitelendirdiği koleksiyonlarıyla tüm dünyada isim yapmayı hedefliyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!