Dünyası büyük albay

Güncelleme Tarihi:

Dünyası büyük albay
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2000 00:00

Haberin Devamı

Yıllardır yoksullukla boğuşan Afyon'un iki köyünü sefaletten kurtarmak için TEMA'ya özel proje hazırlattı, seferberlik ilan etti.

TEMA gönüllüsü Albay İsmail Özdilek, iki ünlü ve sevilen sanatçı Beyaz ve Yılmaz Erdoğan’nı da devreye soktu. İki sanatçının konser geliri köye harcanıyor.

5.5 milyar gelir

Sanat çevresine yakınlığı ile tanınan Albay İsmail Özdilek, ünlü komedyen Yılmaz Erdoğan'ın 29 Mart'ta Afyon'a gelerek bu iki köy yararına ücretsiz oyun sahnelemesini sağladı. Erdoğan'ın ‘‘Cebimdeki kelimeler’’ adlı oyununu bin kişi izledi ve 5.5 milyar lira gelir elde edildi.

Proje başlıyor

Bu girişim, İsmail Albay'ın projesini yaşama geçirmesi için başlangıç oldu. Özdilek, bu kez Beyaz (Beyazıt Öztürk) ile görüştü ve projeyi anlattı. İki köyün durumunu öğrenen Beyaz dün ücret almadan gösterisini sundu. Elde edilen gelirle, 2 köyün projesine start verilecek.

Bu çocuklar kurtulacak

Yoksulluğa son

Dünyası büyük Albay İsmail Özdilek, Akkoyunlu ve Kale Köylerinde kişi başına düşen yıllık gelirin sadece 250 dolar olduğunu üzüntüyle belirterek şöyle konuştu:

Toprağı bitirmiş

‘‘Akkoyunlu Köyü, bugüne kadar 100 hane göç vermiş. 45 hane bulunuyor. Köy arazisi 3'üncü ve 4'üncü derecede erozyona maruz kalmış. Toprağının yüzde 60'ını kaybetmiş.’’

Tarım yapılmıyor

‘‘Kale Köyü'nün Akkoyunlu'dan farkı yok. Bugüne kadar 210 hane göç veren Kale Köyü'nde şuanda sadece 110 hane bulunuyor. Erozyon nedeniyle tarım yok denecek kadar az yapılıyor.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!