Dünyanın en yaşlı insanı öldü

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en yaşlı insanı öldü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2012 10:16

Guinness Rekorlar Kitabı'na göre en uzun yaşayan sekiz kişiden biri olan Besse Cooper, 116 yaşında huzur içinde öldü.

Haberin Devamı

Cooper son 11 yıldır yaşadığı destek hizmetlerinin verildiği bir yaşam evinde hayatını sürdürüyordu. Odasında huzur içinde ölen kadın, Guinness Rekorlar Kitabı'nda yer alan en çok yaşayan sekiz kişiden biriydi.

Besse Cooper 26 Ağustos 1896’da Tennessee’de doğmuş, bir kaç ufak kalp probleminin dışında son günlerine kadar da gayet sağlıklı bir hayat sürmüştü. Son günlerinde nefes almakta zorluk çekmeye başlayan Cooper, 116 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Oğlu Sidney Cooper, annesinin son gününe kadar saçlarını her gün yaptırtacak kadar hayata bağlı olduğunu söyledi. Sidney, annesinin çok zeki bir kadın olduğunu, hergün televizyondan haberleri takip ettiğini ve okumayı çok seven bir kadın olduğunu anlattı.

SIRRI ABUR CUBUR YEMEMEK
Besse Cooper’ın dört çocuğundan dünyaya gelen üç farklı jenerasyondan 26 torunu bulunuyor.

Haberin Devamı

Guinness’in internet sitesine bu yılın ilk aylarında yaptığı açıklamada Cooper, uzun yaşamasının sırrının yalnızca kendi işleriyle uğraşmasına ve abur cubur yememesine bağlıyordu.

ABD’nin Georgia eyaletinde yaşayan Cooper kadınlara ilk kez oy kullanma hakkı verildiği 1920 yılında oy kullanmıştı.

Ocak 2011’de Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hak kazanan kadın, kendisinden 48 gün büyük Brezilyalı Maria Gomes’in ardından kitaptaki ikinci en yaşlı insandı. Gomes de geçen sene Haziran ayında Vietnam’da hayatını kaybetmişti.

Guinness’e bugüne kadar dünyanın en yaşlı insan olarak girmeye başaran kişi 1997 yılında 122 yaşında hayatını kaybeden Fransız Jeanne Louise Calment oldu.

EN UZUN KADIN DA ÖLDÜ

/images/100/0x0/55ea26a9f018fbb8f86e56ff

Besse Cooper'ın yanı sıra Guinness Rekorlar Kitabı'na giren bir başka isim de hayatını kaybetti.

Çin resmi basın kuruluşları, dünyanın en uzun boylu kadını olarak bilinen, 2 metre 33 santimetre boyundaki Yao Defen'in ülkenin doğusunda bulunan Anhui eyaletindeki evinde yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Ölüm sebebi kesin olarak belirtilmeyen Yao'da, büyüme hormonunun fazlalığı nedeniyle oluşan dev hastalığı teşhis edilmişti.

Haberin Devamı

39 yaşındaki Yao, 2010 yılının Ocak ayında, “yaşayan en uzun boylu kadın” olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmişti.

Yao'nun 15 yaşındayken boyunun 2 metreyi bulduğu ve iyi bir basketbol oyuncusu olduğu ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!