Dünyanın en büyük TV’leri

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en büyük TV’leri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2005 00:00

Güney Koreli teknoloji şirketi her yıl bir kez düzenlediği dünya lansmanında yeni ürünlerini tanıttı. Üç yıl önce ilki İstanbul ve New York’ta gerçekleştirilen etkinlik, her yıl farklı iki şehirde düzenlendikten sonra bu yıl tek bir şehirde, New York’ta yapıldı.

Sunuculuğunu Uzay Yolu dizisindeki Kaptan Kirk rolüyle tanıdığımız William Shatner'ın yaptığı davette dünyanın en büyük OLED ekranlı televizyonu, ‘Mav-Işın’ (Blu-Ray) disk kaydedici, taşınabilir multimedya oynatıcı gibi birbirinden ilginç, yepyeni ürünler tanıtıldı.
/images/100/0x0/55ea8a39f018fbb8f886a24c


New York Time Warner merkezinde verilen davetin sunuculuğunu üstlenen Kaptan Kirk, Samsung ürünlerinin hayranı olduğunu belirterek davetin sunuculuğunu üstlenmekten gurur duyduğunu ve yeni ürünleri kullanmak için sabırsızlandığını söyledi.

Gecede bir konuşma yapan Samsung İcra Başkanı Jong-Yong Yun ise şirketin büyüme ve yenilikçilik alanlarındaki stratejilerini anlattı.

Yun, dünyada kullanıcıların artık eskiye göre çok daha fazla ürün çeşidi arasından seçim yapma eğiliminde olduğuna dikkat çekerek, Samsung'un tüketicilerin karşısına sınırsız ürün seçeneğiyle çıkmaya hazırlandığını vurguladı.

Teknoloji şovu sırasında sergilenen ürünler arasında dünyanın en büyük OLED ekranlı TV’si, dünyanın en büyük dijital ışıklı TV projektörü, dijital alıcılı Mav-Işın disk kaydedicisi ve çok farklı işlevler sunan cep telefonu, medya oynatıcı, renkli lazer yazıcı modelleri dikkat çekti.

plazma ekran TV

260 ekran Samsung 102’ PDP TV, dünyanın plazma teknolojisiyle üretilen en büyük televizyon cihazı. 2000:1 kontrast oranına sahip televizyon, Samsung'un DNIe (Sayısal Doğal Görüntü makinesi) teknolojisiyle donatılmış. DNIe teknolojisi 1000cd/m2 parlaklık oranında 68.7 milyar renk görüntü alınabilmesini sağlıyor. Televizyon aynı zamanda SRS TruSound XT ses sistemiyle sinema salonu kalitesinde ses veriyor.

likit kristal TV

208 ekran Samsung 82’ TFT-LCD TV, dünyanın likit kristal teknolojisiyle üretilmiş en büyük televizyonu. Likit kristal TV, plazma ekranlı TV'ye göre hem daha az elektrik harcıyor hem de çok daha hafif. 8 mikro saniyelik tepki süresine sahip Samsung 82’ TFT-LCD TV’de, likit kristal televizyonların en büyük problemi olan hızlı kayan görüntülerde netlik kaybı sorunu yaşanmıyor. TV seti 16:9 görüntü oranında 1920X1080 piksel çözünürlüğe sahip.

OLED ekran TV

Samsung’un New York’taki dünya lansmanında tantıttığı OLED ekranlı televizyon, dünyanın OLED teknolojisiyle üretilmiş en büyük çalışır prototipi ünvanına sahip. Çok yeni bir teknoloji olan OLED (organik ışık yayıcı diyot) teknolojisiyle üretilen Samsung OLED TV, 5000:1 siyah beyaz kontrast oranına sahip. Samsung’un geliştirdiği ultra incelikteki ekran panelleri, televizyon seti tasarımcılarına 3 cm'den ince televizyon cihazları üretme olanağı tanıyacak.

renkli lazer yazıcı

Dünyanın ikinci büyük yazıcı üreticisi Samsung, New York'taki teknoloji şovunda Samsung markalı ilk tek geçişli renkli yazıcısını da tanıttı. Tek geçişli renkli baskı, renkli çıkışların siyah beyaz baskı hızında alınmasını sağlayan bir teknoloji. Samsung’un yeni CLP-600 modeli dakikada 20 sayfa renkli çıkış hızına sahip. Küçük ve orta büyüklükteki işletmelere hitap eden CLP-600 ağ üzerinde de efektif olarak kullanılabiliyor.

Taşınabilir Multimedya oynatıcı

Samsung YM-PD1 Taşınabilir Multimedya Oynatıcı, kullanıcılara hareket halindeyken video film seyretme, TV yayınlarını takip etme ve müzik dinleme olanağı sağlıyor. 30 GB bellek kapasitesine sahip olan portatif cihaz, Samsung’un DNSe (Sayısal Doğal Ses makinesi) teknolojisiyle donatılmış. Samsung YM-PD1 10 cm TFT likit kristal ekrana ve ikinci şarja kadar 6 saat pil ömrüne sahip.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!